AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Πόλεμος για τραπεζοκαθίσματα της πλατείας στην Κοζάνη – Πυρά της αντιπολίτευσης για τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής

Τα πυρά της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» συγκεντρώνει η απόφαση του Δήμου Κοζάνης για το θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, μετά το σχέδιο διαβούλευσης που έβγαλε στο αέρα η δημοτική αρχή.

Οι άδειες που δόθηκαν σε καταστήματα εστίασης για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κυρίως στο πάνω μέρος της πλατείας(επί της Παύλου Μελά), την περίοδο της πανδημίας, έχουν λήξει και πλέον ο Δήμος Κοζάνης καλείται να λάβει αποφάσεις για το αν το… προσωρινό θα γίνει «μόνιμο».

Η τακτική του Δήμου, με τις υπηρεσίες του τις προηγούμενες ημέρες να ζητούν το μάζεμα των τραπεζοκαθισμάτων και στη συνέχεια να αναιρεί την απόφαση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαβούκλευση και να παρθεί νέα απόφαση, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε καταστηματάρχες της πόλης, ενώ η Δημοτική Κίνηση κάνει λόγο για «θέατρο του παραλόγου».

Παράλληλα με ανακοίνωση της η Κίνηση κατηγορεί τη δημοτική αρχή για αφερεγγυότητα και έλλειψη οργανωμένου σχεδίου για την πόλη, ενώ τονίζει πως με τις αποφάσεις Μαλούτα «παραβιάζουν τη νομιμότητα και την αρχή της ίσης μεταχείρισης.

«Το νέο επεισόδιο αφορά το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων με έμφαση στο επάνω μέρος της κεντρικής πλατείας Νίκης, στα όρια με την οδό Παύλου Μελά.

Θυμίζουμε ότι η άδεια για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ατελώς σε αυτό το σημείο της κεντρικής πλατείας δόθηκε σύμφωνα με τον Ν. 4688/2020 σε συνδυασμό με το βασιλικό διάταγμα 24.9/20.10.1958 στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και της στήριξης των επιχειρήσεων που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν λόγω των πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων που υπήρχαν τότε. Η δυνατότητα αυτή δεν παρατάθηκε περαιτέρω και έληξε στις 15/01/2023 με άμεση συνέπεια τον περιορισμό των τραπεζοκαθίσματων στα προ πανδημίας όρια.

Η δημοτική αρχή Μαλούτα δεν έδειξε διάθεση να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και επέτρεψε για κάποιο «μεταβατικό» διάστημα την ίδια κατάσταση. Όταν το διάστημα ξεπέρασε τα όρια του μεταβατικού και προμήνυε μια μόνιμη κατάσταση υπήρξαν φυσιολογικές αντιδράσεις τόσο από πολίτες όσο και από άλλους επιχειρηματίες του χώρου αφού θεώρησαν, δικαίως, ότι παραβιάζεται η νομιμότητα και η αρχή της ίσης μεταχείρισης με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Κοζάνης.

Η υποβολή σε διαβούλευση, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, νέου κανονισμού κοινοχρήστων χώρων που ουσιαστικά νομιμοποιεί και μονιμοποιεί την μέχρι τώρα έκτακτη κατάσταση και δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στον κεντρικό πεζόδρομο και την πλατεία, παρά τις μέχρι τώρα δημόσιες δεσμεύσεις του κυρίου Μαλούτα, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αφερεγγυότητα της και την έλλειψη οποιουδήποτε οργανωμένου  σχεδιασμού για την πόλη.

Στόχος της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος να Ζεις» σχετικά με την διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων είναι ο σεβασμός και η προστασία του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου προς όφελος όλων των πολιτών – χρηστών με έμφαση στις ευαίσθητες ομάδες, σε συνδυασμό με την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με ισονομία και ίδια μετρά και σταθμά για όλους. Επιδίωξη μας για τον Δήμο Κοζάνης η επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης, κοινωνικής συναίνεσης και κοινωνικής συνοχής σε κάθε επίπεδο».

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
Υπουργείο περιβάλλοντος
Πωλείται το παρόν κατάστημα- κ. παλαιολόγου
cars
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com