Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ποιος Δήμος μάζεψε τα τραπεζοκαθίσματα που είχαν καταλάβει κοινόχρηστο χώρο

Στην ανατάληψη κοινόχρηστων χώρων προχώρησε σήμερα ο Δήμος Λάρισας καθώς συνεργεία δημοτικών υπαλλήλων και υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας σήκωσαν τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία παραβίαζαν τα όρια παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη σχετική Κανονιστική Απόφαση, που ψήφισε στα τέλη του 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, τραπεζοκαθίσματα αφαιρέθηκαν από δυο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού είχε προηγηθεί δυο φορές βεβαίωση παραβάσεων.
Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν προκειμένου να μπει τάξη κυρίως σε πεζόδρομους και πλατείες.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες έκδοσης αδειών παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και αφού είχε προηγηθεί λεπτομερή αυτοψία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου σε κάθε πεζόδρομο και πλατεία της πόλης με γνώμονα τη απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο χώρο. Στο πλαίσιο αυτό εμφανή είναι η αλλαγή και μετατόπιση των ορίων, σε σημεία του κέντρου της πόλης, προς όφελος του ελεύθερου χώρου (π.χ. στην περιοχή πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου).

Η ψήφιση της νέας κανονιστικής και η εφαρμογή της, ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, σηματοδοτούν την προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων να επέλθει ισορροπία στο κέντρο της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης