Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πίεση: 2 προβιοτικά μπορούν να τη ρυθμίζουν

Περίπου οι μισοί από τους ενήλικες άνδρες στις ΗΠΑ ζουν με υπέρταση, σύμφωνα με δεδομένα του Million Hearts, μιας πρωτοβουλίας για τη μείωση των καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Η αυξημένη αρτηριακή πίεση μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία αφού αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης άλλων προβλημάτων, όπως καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και νεφρική νόσο.

Τα 2 προβιοτικά που μπορούν να ρυθμίζουν την πίεση

  • Bifidobacterium lactis
  • Lactobacillus rhamnosus

Σε ποιες τροφές βρίσκονται

  • Γιαούρτι
  • Τυριά

Για την θεραπεία της υπέρτασης δίνονται οδηγίες για αλλαγές στον τρόπο ζωής του ασθενή και φαρμακευτική αγωγή. Μελέτη σε ποντίκια έδειξε ότι υπάρχουν δύο στελέχη προβιοτικών, που μπορούν να βοηθήσουν στην ρύθμιση της πίεσης το Bifidobacterium lactis και το Lactobacillus rhamnosus. Τα δύο αυτά προβιοτικά βρίσκονται σε αρκετές τροφές, όπως στο γιαούρτι και τα τυριά.

Η έρευνα είναι μία από τις πολλές που έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά μπορεί να έχουν αντιϋπερτασική δράση. Ωστόσο η έρευνα για τα προβιοτικά και την υπέρταση βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια.

Σε ανάλυση του 2013 από δοκιμές που έγιναν σε 702 ασθενείς διαπιστώθηκε ότι το γάλα που είχε υποστεί ζύμωση με πεπτίδια μπορούσε να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

«Αυτό ενίσχυσε το ενδιαφέρον για το κατά πόσον τα προβιοτικά, τα οποία παράγουν αυτά τα πεπτίδια, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης», ανέφερε ο Joseph A. Diamond, διευθυντής Καρδιολογίας στο Long Island Jewish Medical Center του Northwell Health.

Πιο πρόσφατα, μια άλλη έρευνα έδειξε «μέτρια αλλά σημαντική μείωση» της αρτηριακής πίεσης σε ασθενείς με υπέρταση που έλαβαν συμπληρώματα προβιοτικών, ενώ τα αποτελέσματα ήταν ακόμη καλύτερα στα άτομα που έπασχαν από διαβήτη.

Συμπέρασμα

Παρόλα αυτά οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα για την ευεργετική επίδραση των προβιοτικών στην αρτηριακή πίεση.

«Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν αυτά τα δεδομένα ισχύουν ευρύτερα για τους ανθρώπους», λέει ο Cheng-Han Chen, καρδιολόγος στο MemorialCare Saddleback Medical Center στην Καλιφόρνια. Το επόμενο στάδιο αυτής της έρευνας θα είναι η δοκιμή και η αναπαραγωγή αυτών των ευρημάτων σε ανθρώπους.

Οι καρδιολόγοι αναφέρουν ότι η διατήρηση μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, η διαχείριση του στρες και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης μπορούν να βοηθήσουν όσους πάσχουν από υπέρταση.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com