Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
Κινηματογράφος Γρεβενών
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
DONAS
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καφενείο
KARTSIOUNIS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση για την προστατευόμενη περιοχή διοργανώνει, για πέμπτη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

AFS_PEZOPORIA_GREVENA-01 PRSKL_PEZOPORIA_Grevena-01 PRSKL_PEZOPORIA_Grevena-02
Το μονοπάτι που έχει επιλεγεί και θα πραγματοποιηθεί, με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, θα ξεκινήσει από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής στην Κρανιά και θα καταλήξει στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία Κρανιάς. Πρόκειται για μία κυκλική διαδρομή περίπου 5,5 χιλιομέτρων μέσα σε μικτά δάση μαύρης πεύκης, ελάτης και βελανιδιάς, η οποία αναδεικνύει τους σπάνιους και χαρακτηριστικούς οικοτόπους της περιοχής. Η διαδρομή έχει διάρκεια δύο περίπου ώρες και είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας, κατάλληλη για παιδιά 5 ετών και άνω. Μετά το πέρας της διαδρομής θα ακολουθήσει γιορτή, με μουσική και τοπικά εδέσματα που διοργανώνει για τους συμμετέχοντες η Τοπική Κοινότητα Κρανιάς.
Ο Φορέας Διαχείρισης παρέχει δωρεάν την μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Γρεβενών (περιορισμένος αριθμός θέσεων) καθώς και καπελάκια και νεράκια στην αφετηρία της πεζοπορίας, ενώ απαραίτητη θεωρείται η κατάλληλη ένδυση για πεζοπορία (παπούτσια, άνετες μακριές φόρμες κλπ).
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο τηλέφωνο του Φορέα Διαχείρισης 24620 87563 έως και το Σάββατο 20/6/2015 ή στο email: kpmavran@gmail.com
Η πεζοπορία διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 2 «Ενέργειες Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης» του Υποέργου 1 «Απόφαση Αυτεπιστασίας» του έργου «Διατήρηση και Προστασία της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου» του Άξονα Προτεραιότητας 9:«Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ)του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Γρεβενών και η Τ.Κ. Κρανιάς ενώ τα νερά είναι χορηγία της Εταιρείας Εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΖΑΓΟΡΙ»ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε..

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
jumbo