AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Πανελλήνιες 2023: Αυτές είναι οι σχολές με λίγα μόρια αλλά καλές προοπτικές στην αγορά

Όσο πλησιάζει ο χρόνος για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων του 2023, τόσο αυξάνεται το άγχος των μαθητών της Γ΄ λυκείου σχετικά με τις επιλογές, που πρέπει να κάνουν όχι μόνο για να εισαχθούν στα ΑΕΙ αλλά και να μπορέσουν μελλοντικά να έχουν μια επιτυχημένη ένταξη στην αγορά εργασίας.

Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Θεσσαλονίκη (Μακεδονίας): 12.430

Οι φοιτητές του τμήματος ανακαλύπτουν τη γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό και το ευρύτερο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο των Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών χωρών, ως προς τη σχέση τους με την Ελλάδα. Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να εργαστούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και τράπεζες που έχουν δραστηριότητες στα Βαλκάνια και σε δημόσιες επιχειρήσεις, Υπουργεία και στο Διπλωματικό Σώμα ως εμπειρογνώμονες. Παρόλο που στο συγκεκριμένο τμήμα δεν απαιτείται εξέταση σε ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας, οι φοιτητές επιλέγουν υποχρεωτικά ξένη γλώσσα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αποκτώντας έτσι και την επάρκεια για τη διδασκαλία της. Αξίζει να σημειωθεί πως οι απόφοιτοι του τμήματος, εφόσον η πλειοψηφία των μαθημάτων τους είναι οικονομικής κατεύθυνσης, μπορούν να εργαστούν και ως οικονομολόγοι, αφού εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.).

Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας Ηράκλειο (ΕΛΜΕΠΑ): 12.900

Αποστολή του τμήματος είναι παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις, όπως κακοποίηση, αναπηρία, εθισμό, ψυχικές ασθένειες, φτώχεια κ.ά., μέσα από την αξιοποίηση των αρχών κοινωνικής δικαιοσύνης και αλλαγής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανάπτυξης και της ενδυνάμωσης. Οι απόφοιτοι του τμήματος αποκτούν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού και μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε φορείς κοινωνικής πρόνοιας (π.χ. προγράμματα παιδικής προστασίας), κοινωνικής ασφάλισης, υγείας (π.χ. παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε νοσηλευτικά ιδρύματα), ψυχικής υγείας, επαγγελματικού προσανατολισμού, πρόληψης και καταστολής της παραβατικότητας και εγκληματικότητας ανηλίκων (π.χ. δικαστήρια ανηλίκων), εκπαίδευσης (ως ειδικό προσωπικό υποστηρικτικών υπηρεσιών).

 

 

Τμήματα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

  • Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Αργοστόλι (Ιονίου): 8.675
  • Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων Καστοριά (Δυτικής Μακεδονίας): 10.420

Τα συγκεκριμένα τμήματα έρχονται να καλύψουν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες που προκύπτουν στους τομείς της επικοινωνίας, λόγω της ψηφιοποίησης και των σύγχρονων μέσων. Πέρα από τις βασικές αρχές επικοινωνίας, οι φοιτητές αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες πάνω στις νέες τεχνολογίες, τα πολυμέσα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να τα αξιοποιήσουν για την παραγωγή δημιουργικού και ουσιαστικού περιεχομένου. Οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν ως στελέχη σε τμήματα επικοινωνίας επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε τμήματα Μάρκετινγκ, Πωλήσεων, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης. Επίσης, μπορούν να εργαστούν ως στελέχη σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς και ως σύμβουλοι επικοινωνίας σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, υπουργεία κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ για το τμήμα του Αργοστολίου δεν απαιτείται εξέταση σε ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας, για το τμήμα της Καστοριάς οι υποψήφιοι εξετάζονται υποχρεωτικά σε ένα ειδικό μάθημα από τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών Βόλος (Θεσσαλίας): 9.940

Οι φοιτητές του τμήματος αναμένεται να καλύψουν τις τρέχουσες εκπαιδευτικές ανάγκες, που είναι αποτέλεσμα των διεθνών συγκυριών και των μεταναστευτικών ροών που προκύπτουν λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας, και οι οποίες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη αναγνώρισης της διαφορετικότητας και προετοιμασίας της κοινωνίας για την διαχείριση της πολυμορφίας και ποικιλομορφίας εντός των ορίων της. Οι απόφοιτοι θα μπορούν να απασχοληθούν σε μεταναστευτικές και προσφυγικές δομές, σε διεθνείς οργανισμούς, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και σε κέντρα δια βίου μάθησης. Αξίζει να σημειωθεί πως η γνώση λιγότερο συνηθισμένων ξένων γλωσσών, όπως για παράδειγμα η αραβική, αποτελεί προσόν που μπορεί να τους εξασφαλίσει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
caldera group hotels
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com