AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Π.Ε. Κοζάνης: 3 Αντιπλημμυρικά Τεχνικά Έργα στο Καστανόδασος Εμπορίου

Τη ριζική ανακατασκευή των γεφυρών και των αγωγών στο Καστανόδασος Εμπορίου, μελέτησε η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης για να δώσει οριστική λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών της περιοχής, που προέκυψε για άλλη μια φορά λόγω των βροχοπτώσεων του Ιανουαρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης που επισκέφτηκε τότε άμεσα τις πλημμυρισμένες περιοχές του κάμπου της Δυτικής Εορδαίας (https://kozani.pdm.gov.gr/periodeia-stis-plimmyrismenes-perioches-toy-kampoy-tis-dytikis-eordaias-toy-antiperifereiarchi-kozanis/) με κλιμάκιο μηχανικών της Π.Ε. Κοζάνης (κα Βάγια Στωϊκού και κ. Απόστολο Στάμο),  υποσχέθηκαν στον Πρόεδρο κ. Σάκη Μπόζια προτεραιότητα για να τελειώσουν οι διαδικασίες (μελέτη – κατασκευή) στις αρχές του φθινοπώρου.

Έτσι λοιπόν η μελέτη ήρθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 3ης Ιουνίου 2021 κι εγκρίθηκε ομόφωνα ο τρόπος δημοπράτησης με συνοπτικό διαγωνισμό του έργου, προϋπολογισμού 69.600,00€ με Φ.Π.Α..

Να υπενθυμίσουμε ότι σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή συμβαίνει υπερχείλιση των υδάτων του ρέματος, πλημμυρίζοντας τους γύρω δρόμους και τις όμορες ιδιοκτησίες, καθιστώντας αδύνατη ακόμα και τη μετάβαση των κατοίκων στις κατοικίες τους.

Οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεστούν με την παρούσα μελέτη, αφορούν την κατασκευή νέων τεχνικών άνω διάβασης στο ρέμα ≪Καστανόδασος≫ στο Δ.Δ. Εμπορίου, αφού πρώτα καθαιρεθούν τα υφιστάμενα δίδυμα σωληνωτά Φ600, τα οποία έχουν πολύ μικρή παροχετευτικότητα σε σχέση με το μέγεθος της απορροής του υδατορέματος και συχνά υπερχειλίζουν δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Το πρώτο τεχνικό έργο αφορά την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού με πτερυγότοιχους στα ανάντη του ρέματος με σκυρόδεμα Ο/Σ C20/25, μήκους 6m και καθαρή διατομή 2,0m (πλάτος) x 1,0m (ύψος).

Το δεύτερο τεχνικό αφορά την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού με σκυρόδεμα Ο/Σ C20/25. Θα έχει μήκος 23,5m και επίσης καθαρή διατομή 2,0-2,5m (πλάτος) x 1,0-1,5m (ύψος), ώστε να προσαρμόζεται στο υφιστάμενο κανάλι του ρέματος.

Το τρίτο τεχνικό αφορά την κατασκευή δίδυμου σωληνωτού Φ1200 εγκιβωτισμένου σε σκυρόδεμα C12/15, μήκους 12m.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
caldera group hotels
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com