Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Ο ΣΗΠΕ ζητάει την επέκταση προς όφελος του περιφερειακού Τύπου της χρηματοδότησης για τη διακίνηση, μεταφορά των εντύπων

Η εξαίρεση του περιφερειακού Τύπου, ημερήσιου και εβδομαδιαίου, από την πρόνοια του ν. 4764/2020, για την επιχορήγηση του μεταφορικού κόστους διανομής των εντύπων των εκδοτικών επιχειρήσεων λόγω του ότι επλήγησαν από την πανδημία, είναι μεροληπτική και άδικη. Δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς περιορίζεται αποκλειστικά στις επιχειρήσεις εντύπων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) παρενέβη και επεσήμανε τα σχετικά, μόλις έλαβε γνώση και πάντως πριν ψηφισθεί το επίδικο νομοσχέδιο, τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου του 2020.

Στην συνέχεια, σε επίδειξη καλής πίστης και συμπεριφοράς συνεργασίας δέχτηκε την αρμόδια υπόσχεση ότι η πρόνοια αυτή θα επεκταθεί και στον περιφερειακό Τύπο. Ενέταξε μάλιστα το αίτημα στα θέματα της Ομάδας εργασίας του υφ. Λιβάνιου, η οποία και συγκροτήθηκε με πρόταση ΣΗΠΕ, ΕΙΕΤ και ΕΔΙΠΤ, ακριβώς για τη διευθέτηση παλαιών και νεότερων δυσλειτουργιών και αστοχιών στις σχέσεις των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου με την Πολιτεία.

Η έκδοση της ΚΥΑ 1162/09-07-2021, (ΦΕΚ Β’ 3087/14-07-2021), διαψεύδει τις προσδοκίες μας.

Επισημαίνουμε ότι στο μεταξύ, τα ΕΛΤΑ που εξακολουθούν να επιχορηγούνται ετησίως για τη διακίνηση του περιφερειακού Τύπου ενώ ουδέποτε ανέπτυξαν τέτοια δομή και Υπηρεσία ώστε να ανταποκρίνονται, συρρικνώνονται, περιστέλλοντας δίκτυο

και προσωπικό. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία της διανομής του Τύπου ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Πόσο μάλλον στην ενδοχώρα της ελληνικής περιφέρειας.

Η ανάγκη της επέκτασης της πρόνοιας για την επιχορήγηση μεταφοράς και διακίνησης (και) του περιφερειακού Τύπου, είναι πρόδηλη. Η ικανοποίησή της θα αποκαταστήσει το πλέγμα της έντυπης, μαζικής επικοινωνίας στην ελληνική περιφέρεια. Θα διαλύσει τα σύννεφα του αθέμιτου ανταγωνισμού. Θα αποδείξει την πρόθεση να υποστηριχθεί η ελληνική περιφέρεια και ο Τύπος της.

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ