email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Μένουμε Ασφαλείς

POTIKA MYRTO

Μένουμε Ασφαλείς

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Μένουμε Ασφαλείς

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

O δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Τσένης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του

Αγαπητές Συμπολίτισσες και Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τα κοινά του τόπου μας με όνειρα και προσδοκίες, για να προσφέρω χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπική σκοπιμότητα, αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που εσείς με τιμήσατε με την ψήφο σας. Σε όλη αυτή την πορεία μου, ποτέ δεν διαπραγματεύθηκα τις αξίες και τις αρχές μου και κυρίως δεν απεμπόλησα τους σκοπούς για τους οποίους αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά.

Πολιτική για μένα, είναι η προσφορά, η συμπαράσταση, η βοήθεια, η αλληλεγγύη, με κάθε τρόπο προς τον συμπολίτη μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτά περιμένατε εσείς όταν μας ψηφίζατε και όχι να μας δώσετε την ευκαιρία να βολευτούμε, με οποιονδήποτε τρόπο στο Δήμο μας.

Τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ως Δημοτική Αρχή, τις γνωρίζαμε όπως γνωρίζαμε και το ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, που θα κινούμασταν. Οι σημερινές τραγικές συνθήκες που ζούμε, δεν μας αφήνουν περιθώρια για πολυτέλειες και προσωπικές επιδιώξεις, δηλαδή βολέματα.

Έχει ήδη συμπληρωθεί το ήμισυ της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου, από την στιγμή που αναλάβαμε στα χέρια μας την διοίκηση του Δήμου Γρεβενών και ξεκινήσαμε όλοι μαζί έναν δύσκολο και όμορφο αγώνα στη βάση του προγράμματός και των αντιλήψεών μας, για ένα καλύτερο αύριο.

Και όμως σε τόσο μικρό διάστημα η δημοτική ομάδα έχει απαξιωθεί. Δεν συγκαλείται παρά μόνο σε μια τυπικού χαρακτήρα προσυνεδρίαση, πριν τα προκαθορισμένα Δημοτικά Συμβούλια, για την συζήτηση μόνο των θεμάτων που αναγράφονται στην αντίστοιχη πρόσκληση. Συνάδελφοι, δημοτικοί σύμβουλοι, απαξιώνονται χωρίς λόγο και χωρίς επιχειρήματα, δίνοντας στην κοινωνία μας την εικόνα της διάλυσης. Καλούνται απλά ως διακοσμητικά στοιχεία, να επικυρώνουν με την ψήφο τους ειλημμένες αποφάσεις.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα στενό ηγετικό πυρήνα και όχι συλλογικά από τη Δημοτική Ομάδα. Αισθάνομαι ότι απλώς ακολουθώ χωρίς να μου επιτρέπεται να έχω ουσιαστικό ρόλο συμμετοχής, βοήθειας και υποστήριξης, στην όλη προσπάθεια. Όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται με αυτό τον τρόπο, δεν μου επιτρέπεται να ασκήσω ουσιαστικά και εποικοδομητικά το ρόλο που, με την ψήφο σας, μας τάξατε όσοι μας ψηφίσατε.

Αποτέλεσμα αυτού είναι, με την συμπλήρωση του πρώτου μισού της θητείας μας, να έρθουν οι πρώτες διαγραφές τριών (3) συναδέλφων. Μάλιστα θα πρέπει να σας θυμίσω ότι η εκλογική δυναμική των διαγραφέντων συναδέλφων είναι περίπου ισοδύναμη με την δυναμική των υπολοίπων, όλου του ψηφοδελτίου μας. Μπορεί να σημαίνει πολλά ή μπορεί και να μην σημαίνει τίποτε.

Επιτέλους, ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια εκμετάλλευσης τόσο των συναδέλφων μας όσο και των συνανθρώπων μας.

Επειδή η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο εδράζονταν πάνω στο πλαίσιο της συμμετοχικής δημοκρατίας, την οποία επί της ουσίας δεν βλέπω.

Επειδή διακρίνω ότι στελέχη του ηγετικού πυρήνα της συμπολίτευσης ασκούν προσωπικές πολιτικές, που ουδέποτε τέθηκαν δημόσια προεκλογικά.

Επειδή νιώθω ότι η άποψή μου στην διαμόρφωση πλαισίων λήψης αποφάσεων, στην καλύτερη περίπτωση είναι αδιάφορη στους συνεργάτες μου.

Επειδή ουδέποτε ζήτησα ανταλλάγματα για την συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου Γρεβενών.

Επειδή ποτέ δεν εκβίασα τους συνεργάτες μου αλλά και ποτέ δεν θα επιτρέψω να με εκβιάσουν.

Επειδή ποτέ δεν συμμετείχα σε κλειστές, μικρές ομάδες για την λήψη αποφάσεων που αφορούν την τύχη του τόπου μας.

Επειδή στη ζωή μου έχω μάθει και να σκέφτομαι και να εκφράζομαι ΦΩΝΑΧΤΑ.

Δηλώνω

πως από την θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα ακολουθήσω και θα υποστηρίξω το συμφέρον του τόπου μας και όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτά τα ιδεώδη, όσο καιρό, θα έχω αυτή τη δυνατότητα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το Εμείς και όχι για το Εγώ.

Αποχωρώ από τη δύναμη της πλειοψηφίας με ήσυχη τη συνείδησή μου ότι εργάστηκα φιλότιμα, συστηματικά και άμισθα, για ένα πιο ανθρώπινο Δήμο Γρεβενών.

Ελπίζω και εύχομαι οι κοινοί μελλοντικοί αγώνες για έναν καλύτερο αύριο στα Γρεβενά να μας φέρουν ξανά κοντά, κάτω από πιο ευνοϊκές και δημιουργικές συνθήκες.

Με εκτίμηση,

 

Απόστολος Τσένης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γρεβενών

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή

Μένουμε Ασφαλείς

Loco delivery

Μένουμε Ασφαλείς

-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Μένουμε Ασφαλείς

Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5