ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ο δήμος Εορδαίας παραχώρησε τα κτίρια ΚΔΗΦ και ΣΥΔ στην ΚΟΙΝΣΕΠ “Λαμπηδόνες”

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας με τον διακριτικό τίτλο «ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ», με έδρα τον Δήμο Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου  που έχει αναλάβει τη λειτουργία του ΚΔΗΦ [Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας] και της ΣΥΔ [Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης].

Προέρχεται κατ’ ουσίαν από τη μακροχρόνια και πολύμοχθη προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ένας αγώνας που ξεκίνησε από τη σύσταση της ΟΡΙΖΟΝ το 1999, προκειμένου να ιδρυθεί «Κέντρο Φροντίδας» και «Κλειστής Νοσηλείας» στον χώρο του «Γηροκομείου», δίπλα από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, που παραχωρήθηκε από την Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας στον Σύλλογο. Στη συνέχεια παραχωρήθηκε στον Δήμο Εορδαίας, προκειμένου να ανακατασκευαστεί κατάλληλα για τη νέα του λειτουργία.

Στις 30 Ιανουαρίου του 2024 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας μετά από ομόφωνη απόφαση παραχώρησε το κτίριο της ΚΔΗΦ και της ΣΥΔ στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Λαμπηδόνες» που ιδρύθηκε για αυτόν και μόνο τον λόγο.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Λαμπηδόνες είναι ένα εγχείρημα των γονέων και αυτό διαφοροποιεί την όλη προσπάθεια από ό,τι άλλο.

Μέλημά μας είναι η ουσιαστική αυτόνομη διαβίωση, οι ομαδικές αλλά και οι ατομικές θεραπείες από ειδικό επιστημονικό προσωπικό με καινοτόμες θεραπευτικές μεθόδους, η επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση -σε όποιον βαθμό είναι αυτό εφικτό- των ΑμεΑ που θα φιλοξενούνται στις δύο δομές.

Έγνοιά μας να καταπολεμηθεί ο αποκλεισμός τους από τη χαρά της δημιουργίας και της ικανοποίησης που λαμβάνει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος όταν νιώθει ότι είναι χρήσιμος, αποδεκτός, ωφέλιμος, όταν νιώθει ότι συμπεριλαμβάνεται ουσιαστικά στην κοινότητα -και όχι παρακολουθώντας δια βίου από το περιθώριο τη ζωή των άλλων.

Με το παρόν δελτίο τύπου γνωστοποιούμε αφ’ ενός την παρουσία της νεοσύστατης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.. που θα λειτουργήσει άμεσα τις δύο δομές.

Κοινοποιούμε το σήμα των «Λαμπηδόνων» που το φιλοτέχνησε και το δώρισε στην κοινή προσπάθεια ο χαράκτης Φώτης Βάρθης. Το σήμα βασίζεται στην ερμηνεία της λέξης «λαμπηδών» που είναι ένα φυτό μυθικό, θαυματουργό, αφανές τη μέρα, φανερό μονάχα τη νύχτα.

Με αυτή τη σκέψη, ότι υπάρχει ένα φως λανθάνον εκεί όπου η γνωμάτευση γράφει νοητική αναπηρία και που φωτίζει μέσα στο σκοτάδι, επιλέξαμε το «Λαμπηδόνες» για αυτόν τον ξεχωριστό τόπο και τρόπο.

Μετά από τη «σταυραναστάσιμη» μέρα της 21ης Μαΐου 2024, που υπογράφτηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό της δωρεάν παραχώρησης των κτιρίων ΚΔΗΦ και ΣΥΔ στην ΚΟΙΝΣΕΠ Λαμπηδόνες, καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλους όσοι εργάστηκαν μακροχρόνια, πολύμοχθα και εναγώνια, φανερά και αφανώς, από τη θέση που υπηρέτησαν, με αυταπάρνηση συγκινητική και επιμονή, προκειμένου να επιτρέψουν στο θαύμα να λειτουργήσει. Κρατάμε την ίδια σκυτάλη και προχωράμε.

 

Για τους «Λαμπηδόνες» η Διοικούσα Επιτροπή,

 

Όλγα Ντέλλα – Πρόεδρος

Μίμης Δημητριάδης – Γενικός Γραμματέας

Ελένη Χατζοπούλου –Ταμίας

 

lampidones@gmail.com

Δομή ΚΔΗΦ-ΣΥΔ (έναντι Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας)

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ