Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Ζιώγας
POTIKA MYRTO
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ
Κινηματογράφος Γρεβενών

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Νοσοκομεία κινδυνεύουν με «λουκέτο» στη Δυτική Μακεδονία

Τα κίνητρα που προσφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στους γιατρούς που θα στελεχώσουν τις κλινικές των νοσοκομείων ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 3.4.2015 μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρου Γιαννακίδη.
Συγκεκριμένα πρόκειται για:
Tην επιχορήγηση ενοικίου στους γιατρούς που θα έρθουν για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και να καλύψουν τα κενά των ελλείψεων, με το ποσό των 200 ευρώ από ίδιους πόρους ή από τον Τοπικό Πόρο.
Tην παραχώρηση διαμερισμάτων για τη διαμονή των γιατρών που ανήκουν στο Δημόσιο, είτε είναι στρατιωτικά, είτε ανήκουν σε άλλο Δημόσιο Φορέα και δεν χρησιμοποιούνται.
Tην κήρυξη της Δυτικής Μακεδονίας σε άγονη ζώνη (Ζώνη Γ).
Tην 3ετή επικουρική θητεία ή την υποχρεωτική θητεία των ειδικευμένων γιατρών τουλάχιστον για τρία (3) χρόνια σε νοσοκομεία άγονης ζώνης με σκοπό την πλήρη κάλυψη τους.
Να λαμβάνεται υπόψη η εντοπιότητα των γιατρών.
Τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων με την άμεση προκήρυξη 90 θέσεων επικουρικών γιατρών.
Με τις αποφάσεις αυτές η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ευελπιστεί πως οι γιατροί θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση, με σκοπό να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στο ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.
Οι παραπάνω προτάσεις – κίνητρα αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδίου για την αναβάθμιση – επανασχεδιασμό της υγείας στη Δυτική Μακεδονία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την απομάκρυνση του κινδύνου άμεσου «λουκέτου» κλινικών ή και των ίδιων των νοσοκομείων ακόμη..
dimotikanea.gr

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Μπουραλέκος
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5