AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ν.Ε Γρεβενών Kίνημα Aλλαγής: Κτηματολόγιο- Δασικοί Χάρτες κάτω τα χέρια απ΄ τα χωριά! Μακριά από τα παλιά χωράφια!

 Αυτό που διαδραματίζεται σήμερα με τους δασικούς χάρτες και το Κτηματολόγιο συνιστά τον απόλυτο κρατικό παραλογισμό και την επιτομή της διοικητικής σχιζοφρένειας! Τους δασικούς χάρτες ,όπως μας πληροφόρησε η Δ/νση Δασών Γρεβενών ,τους συνέταξε ιδιωτικό γραφείο χαρτογράφησης με έδρα τα Τρίκαλα!(ύποπτο αυτό). Δεν γνωρίζουμε ποιούς χάρτες αξιοποίησαν ,αλλά εάν ληφθεί υπόψη ο κακός χαμός που επικρατεί μεταξύ Κτηματολογικού Γραφείου και Δ/νσης Δασών , συμπεραίνει κανείς οτι οι ως άνω μελετητές είχαν βαθιά μεσάνυχτα και κατα τη σύνταξη των χαρτών και γι αυτό το θέατρο του παραλόγου που θα προξένούσαν! Το αποτέλεσμα που προκάλεσαν είναι κλαυσίγελως! Εκκλησίες, σχολεία, όρθιες και μισογκρεμισμένες κατοικίες, οικόπεδα, κήποι,αβλαγάδες,χωράφια τριών και τεσσάρων αιώνων των παππούδων των ορεινών Γρεβενών,τα οποία θερίζονταν με τα λελέκια και αλωνίζονταν με τ άλογα , έγιναν υπόθεση εύκολης “διαρπαγής” για τους μελετητές ,αφού στους προαναρτημένους χάρτες εμφανίζονται όλα ως δασικές εκτάσεις!

Πρέπει να πάρει θέση η Δ/νση Δασών και να απαντήσει άμεσα γι αυτήν την πρωτοφανή στρέβλωση και κακοήθεια!Είχε προβλέψει βεβαίως το μπάχαλο που θα προέκυπτε, προσλαμβάνοντας ειδικό προσωπικό , το οποίο παραλαμβάνει σήμερα ενστάσεις και αντιρρήσεις ,κατά της απαράδεκτης προανάρτησης των χαρτών. Είναι επιβεβλημένο να πάρει δημόσια θέση για το ίδιο ρέον και φλέγον θέμα και η τοπική πολιτική εξουσία και οι θεσμικοί παράγοντες του πρώτου και δεύτερου βαθμού , με στόχο να διορθωθεί απο την αρχή όλη η προανάρτηση και να ακολουθήσει η τελική ανάρτηση των δασικών χαρτών τον χειμώνα, η οποία δεν θα κατατρώγει ως αδηφάγο τέρας , τις μικρές περιουσίες των ακριτών της γρεβενιώτικης υπαίθρου! Πρό τεσσάρων περίπου μηνών , ο αρμόδιος υπουργός απο τα Τρίκαλα ,σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κρήτη ,δεσμεύτηκε δημοσίως οτι οι εκτάσεις που θα περιελάμβαναν φρυγανώδη βλάστηση δεν θα χαρακτηρίζονταν δασικές και θα αποδίδονταν στους ιδιοκτήτες τους!

Τα Γρεβενά είναι κατάσπαρτα απο κορομηλιές,αγριογκορτσιές,,,φράψους, γαβριά,λευκάδια, χαμηλούς δρείς, βάτους, καρυδιές, αμυγδαλιές,πάμπολλα κέδρα !Ας φροντίσει ο αρμόδιος υπουργός με διατάξεις τις οποίες όπως διατείνονταν είχε έτοιμες , να αποτρέψει τον αφανισμό της ιδιόκτητης γης σε όλες τις ορεινές περιοχές! Υπάρχει επίσης και μία ακόμη πολύ σημαντική και ορίζουσα παράμετρος! Στις ιδιοκτησίες οι οποίες υποβλήθηκαν στο Κτηματολόγιο και εμφανίζονται ότι έχουν απορριφθεί διότι προηγήθηκε δικαίωμα τρίτου ( Δ/νση Δασών) , οι αποτυπώσεις απο τις δορυφορικές λήψεις σε ποσοστό 95% ,εμφανίζουν ένα κενό στο κέντρο και πλάγια στις γωνίες εμφανίζουν αραιή δασική βλάστηση.Αυτό σημαίνει οτι η ακαλλιέργητη ιδιοκτησία ανέπτυξε αραιό δάσος στις άκρες των τεμαχίων το οποίο δεν μπορεί να κατοχυρώσει ολόκληρο το τεμάχιο υπερ του Δημοσίου! Αυτό συνιστά αυθαίρετο παραλογισμό και κραυγάζουσα αδικία κατά των δικαιούχων! 

Κατω τα χέρια απ τις περιουσίες !

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com