POTIKA MYRTO

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

ΔΕΗ banner myenergycoach
Loco delivery
ΓΡΙΔΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

SPONSORS

Μνήμη των αναιρεθέντων Οσίων Αββάδων της μονής του Αγίου Σάββα

Ως επίγειοι άγγελοι, σύμφωνα με το μοναχό Αντίοχο τον Παλαιστινό, δεν απομακρύνθηκαν ποτέ από τον τόπο της άσκησής τους, στον οποίο προσήλθαν από τη νεανική τους ηλικία και ήδη οι περισσότεροι ήσαν πλέον υπερήλικες

Σήμερα, η Αγία μας Εκκλησία, τιμά τη μνήμη των αναιρεθέντων Οσίων Αββάδων της Μονής του Αγίου Σάββα και των επτά Αγίων γυναικών Κλαυδίας, Αλεξανδρίας, Ευφρασίας, Ματρώνας, Ιουλιανής, Ευφημίας και Θεοδώρας, που μαρτύρησαν στην Αμινσό της Καππαδοκίας, κατά το διωγμό του αυτοκράτορα Μαξιμιανού.

Οι Όσιοι πατέρες της Μονής του Αγίου Σάββα, η οποία βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία κοντά στα Ιεροσόλυμα, ασκούνταν στην αρετή σύμφωνα με τις υποθήκες και το τυπικό της ονομαστής Λαύρας, που είχε ιδρύσει ο Όσιος Σάββας ο Ηγιασμένος. Ως επίγειοι άγγελοι, σύμφωνα με το μοναχό Αντίοχο τον Παλαιστινό, δεν απομακρύνθηκαν ποτέ από τον τόπο της άσκησής τους, στον οποίο προσήλθαν από τη νεανική τους ηλικία και ήδη οι περισσότεροι ήσαν πλέον υπερήλικες.

Οι περίπου 40 Αββάδες (δηλ. πατέρες), παρέμειναν στη Μονή ακόμη και όταν, κατά το έτος 610 μ.Χ., την κατέλαβαν Άραβες ληστές, οι οποίοι πίστευαν πως υπήρχαν σ’ αυτή αναρίθμητοι θησαυροί. Προσευχόμενοι και ευχαριστώντας το Θεό μέχρι την τελευταία στιγμή, οι Όσιοι πατέρες βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από τα ξίφη των εισβολέων και αξιώθηκαν, εκτός από το στεφάνι της άσκησης, και αυτό του μαρτυρίου, αφού έμειναν πιστοί μέχρι τέλους.

Το παράδειγμα αυτό των θαρραλέων μαρτύρων της Εκκλησίας μας το βλέπουμε σε κάθε εποχή διωγμών και δοκιμασιών. Οι Επίσκοποι, οι κληρικοί και οι μοναχοί της Αγίας μας Ορθόδοξου Εκκλησίας πλείστες φορές έγραψαν την ομολογία πίστεως με το ίδιο το αίμα τους χάριν του Σωτήρος Χριστού και τη σωτηρία του λαού του Θεού.

Η Αγία Τεσσαρακοστή μάς διδάσκει ότι η μετάνοια και η συγχωρητικότητα προϋποθέτουν την αρετή της ταπεινοφροσύνης. Αυτά είναι απαραίτητα εφόδια, για να ζει ο άνθρωπος τη μακαριότητα της Βασιλείας του Πανάγιου Τριαδικού Θεού, παρά τα όσα βέλη κι αν εκτοξεύει ο διάβολος, πασκίζοντας μάταια, να στενοχωρήσει την ψυχή του αγωνιστή Χριστιανού.

 

Σχετικά άρθρα

ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
Υπουργείο περιβάλλοντος
cars
Ζητείται από τεχνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών
Ζητείται καμαριέρα
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Eνοικιάζεται διαμέρισμα διαμπερές. ανακαινισμένο, 110 τ.μ.
Πωλούνται δυο διαμερίσματα
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com