Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Ι.Χ

Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν στο τέλος του έτους όσοι είχαν αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πλέον, για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας θα λαμβάνεται υπόψη το έτος πρώτης ταξινόμησης σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι το έτος ταξινόμησης στην Ελλάδα. Δηλαδή εάν κάποιος αγόρασε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το 2004 από την Ελλάδα, το οποίο είχε ταξινομηθεί το 2002 για παράδειγμα στη Γαλλία, θα πληρώσει μικρότερο τέλος, καθώς θα ληφθεί υπόψη το έτος της πρώτης ταξινόμησης.

Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης, η εφαρμογή της οποίας θα οδηγήσει σε χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας τους ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων, λόγω μεγαλύτερης παλαιότητας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η έννοια της «πρώτης ταξινόμησης» επανακαθορίζεται για τις ανάγκες υπολογισμού Τελών Κυκλοφορίας έτους 2017 και επόμενων στα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης και επιβατικά δημοσίας χρήσης οχήματα. Συγκεκριμένα, όπου στις ισχύουσες έως σήμερα διατάξεις γίνεται αναφορά σε «οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα» αντικαθίσταται με την αναφορά σε «οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ευρωπαϊκής Eνωσης (Ε.Ε.) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ)».

Για παράδειγμα, σε εισαγόμενο μεταχειρισμένο Ι.Χ. 1.600 κυβικών από ευρωπαϊκή χώρα, το οποίο ταξινομήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004, αλλά η πρώτη ευρωπαϊκή ταξινόμηση ήταν το 2000, με το ισχύον σύστημα επιβαρύνεται με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 265 ευρώ. Με τις αλλαγές, από το 2017 τα τέλη κυκλοφορίας για το ίδιο αυτοκίνητο μειώνονται σε 250 ευρώ. Για άλλο αυτοκίνητο 2.000 κ.ε., που ταξινομήθηκε στην Ελλάδα το 2005 και στην Ε.Ε. το 2000, καταβάλλονται σήμερα τέλη κυκλοφορίας 630 ευρώ. Με τις αλλαγές που προβλέπει η εγκύκλιος θα πληρώσει 615 ευρώ. Στο μεταξύ, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ανακοινώσει ότι ενδεχομένως να γίνουν μικρές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2017 με στόχο να μειωθούν τα τέλη για τα παλαιά αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού, ώστε να περιορισθεί το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5