Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
INTERACTIVE
ΔΕΗ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Μηχανογραφικό 2022: Τα 5 βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του δελτίου -Τι να προσέξετε

Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου είναι το επόμενο στάδιο της δοκιμασίας των Πανελληνίων, που πλέον ολοκληρώθηκαν και για όσους έδιναν ειδικά μαθήματα.

Το iefimerida.gr ήδη δημοσιοποίησε τις πρώτες ασφαλείς εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2022 αλλά και τη διαμόρφωση των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής για 407 τμήματα, ενώ παρουσίασε και έναν αρχικό οδηγό για τα Μηχανογραφικά, με τους κλάδους και τα επαγγέλματα που είναι σε άνοδο.

 

«Η συμπλήρωση και υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου είναι το τελευταίο βήμα κάθε μαθητή. Όλες οι προσπάθειες που έκανε τα τελευταία δώδεκα χρόνια καταλήγουν σε αυτή τη διαδικασία. Καταλήγουν σε μια απόφαση η οποία εν πολλοίς καθορίζει το μέλλον του» λέει ο Ιάσονας Μαρκάκης από τη Διεύθυνση Σπουδών του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Φροντιστηρίου, το οποίο φέτος συνεργάζεται με το iefimerida.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη, «η διαδικασία συμπλήρωσης λοιπόν του Μηχανογραφικού απαιτεί από τον υποψήφιο μια τελευταία προσπάθεια ενημέρωσης, στοχασμού και συζήτησης με τους ανθρώπους που εμπιστεύεται. Αυτή η προσπάθεια ζητείται από τους μαθητές σε μια δύσκολη για αυτούς περίοδο, μια περίοδο αποφόρτισης από τις Πανελλαδικές και το άγχος της χρονιάς των Εξετάσεων. Παρ’ όλα αυτά τις επόμενες μέρες πρέπει να ανασυντάξουν τις σκέψεις τους και να αφιερώσουν τον απαιτούμενο χρόνο για να λάβουν μια σωστή απόφαση. Μια απόφαση ζωής».

Μηχανογραφικό: Τα 5 βήματα για τη συμπλήρωση του Δελτίου
Η ομάδα του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Φροντιστηρίου παραθέτει στο iefimerida.gr τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές – υποψήφιοι κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού. Ο υποψήφιος, στο άμεσο διάστημα, θα πρέπει:

1ο.     Να ενημερωθεί αναλυτικά για όλα τα Τμήματα για τα οποία ενδιαφέρεται. Οι βασικές πληροφορίες που θα πρέπει να συγκεντρώσει είναι:

το πρόγραμμα Σπουδών του κάθε Τμήματος/Σχολής, τη διάρκεια Σπουδών και το αντικείμενο των μαθημάτων.
τη διακύμανση των βάσεων και του αριθμού των εισακτέων τα τελευταία χρόνια.
τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα έχει όταν αποφοιτήσει.
τα μεταπτυχιακά προγράμματα που θα μπορούσε να ακολουθήσει σε επόμενο στάδιο
§  τις επαγγελματικές προοπτικές και διεξόδους που προκύπτουν από το συνδυασμό πτυχίου – μεταπτυχιακού

2ο.     Να συζητήσει με τους ανθρώπους που εμπιστεύεται για τις πιθανές επιλογές του. Οι καθηγητές και το κοινωνικό του περιβάλλον, οικογένεια, φίλοι, γνωστοί μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες.

3ο.     Να εκτιμήσει και να συνυπολογίσει, δεδομένων των οικονομικών περιορισμών, τη δυνατότητα της οικογένειας να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του σε Τμήματα άλλης πόλης.

4ο.     Να προχωρήσει σύμφωνα με τις επιθυμίες του και τις δυνατότητες του στην επιλογή των Τμημάτων τα οποία:

§  ταιριάζουν στο χαρακτήρα του

§  είναι συμβατά με τις ικανότητες του

§  προσφέρουν επαγγελματικές διεξόδους που τον ικανοποιούν

5ο.   Να συμπληρώσει έγκαιρα ένα προσωρινό Μηχανογραφικό αξιοποιώντας τη δυνατότητα που του παρέχει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου. Με αυτό το τρόπο θα δώσει στον εαυτό του το χρονικό περιθώριο μερικών ημερών ώστε να οριστικοποιήσει τις επιλογές του ύστερα από ώριμη σκέψη.

Εργαλεία για το Μηχανογραφικό
«Ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, οι υποψήφιοι καλούνται από την ερχόμενη εβδομάδα να συμπληρώσουν τα Μηχανογραφικά τους Δελτία, με βάση τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες τους. Επομένως, δεν πρέπει να δηλώσουν τα Τμήματα με φθίνουσα σειρά μορίων 2021, καθώς φέτος αναμένεται να υπάρξουν ανακατατάξεις στη σειρά των Τμημάτων λόγω της αλλαγής στον υπολογισμό των Μορίων», λέει η ομάδα του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ στο iefimerida.gr.

Για να βοηθήσει στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, το ΜΕΘΟΔΙΚΟ Φροντιστήριο έχει διαμορφώσει δύο εργαλεία:

• Εφαρμογή υπολογισμού Μορίων
Εκτός από τις ελάχιστες βάσεις που θα τροποποιηθούν μόλις ανακοινωθούν επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας, παρουσιάζονται και τα Μόρια με βάση τον υπολογισμό για το 2021 ώστε να είναι συγκρίσιμα με τις Βάσεις του 2021. https://www.methodiko-frontistirio.gr/moria/index.html

• Πλήρης οδηγός σπουδών
Όλα τα Τμήματα των Πανεπιστημίων ταξινομημένα με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο, με πλήρη περιγραφή και επαγγελματικές δυνατότητες και προοπτικές.
ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: https://www.methodiko-frontistirio.gr/odigos.html

«Η οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού ανοίγει ουσιαστικά την επόμενη σελίδα της ζωής κάθε μαθητή η οποία είναι σίγουρα η πιο όμορφη και η πιο δημιουργική. Ευχόμαστε επιτυχία σε όλους τους μαθητές» λέει καταλήγοντας ο Ιάσονας Μαρκάκης.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com