Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΜΕΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Μετάστασις του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου

Μόνο ο Ιωάννης από τους δώδεκα μαθητές ακολούθησε τον Κύριο μέχρι και τη σταύρωση και στη συνέχεια ανέλαβε την προστασία της Παναγίας καθ’ υπόδειξη του Εσταυρωμένου Υιού της

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει τη μετάσταση του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Ο Ιωάννης ήταν ο «μαθητής ον ηγάπα ο Ιησούς». Αξιώθηκε να πληροφορηθεί από τον Ιησού Χριστό πολλές θεολογικές αλήθειες και να τις καταγράψει στο 4ο Ευαγγέλιο της Καινής Διαθήκης.

Για τα βαθιά θεολογικά νοήματα στα κείμενά του, ονομάστηκε «ο πρώτος Θεολόγος της Εκκλησίας». Επίσης, ονομάζεται «υιός βροντής». Μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο και τον Πέτρο ανέβηκαν στο όρος Θαβώρ κατά την ημέρα της Μεταμόρφωσης και, κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου, ο Ιωάννης «πεσών επί του στήθους του Ιησού» ρωτούσε: «Κύριε τις εστίν (ο παραδιδούς σε);».

Μόνο ο Ιωάννης από τους δώδεκα μαθητές ακολούθησε τον Κύριο μέχρι και τη σταύρωση και στη συνέχεια ανέλαβε την προστασία της Παναγίας καθ’ υπόδειξη του Εσταυρωμένου Υιού της.

Εξορίστηκε στην Πάτμο, όπου είδε σε μορφή οράματος και κατέγραψε την Αποκάλυψη, το 27ο βιβλίο της Καινής Διαθήκης.

Ευρισκόμενος σε προχωρημένη ηλικία, δε σταμάτησε να νουθετεί, να παρηγορεί και να ενισχύει τους πιστούς με τη φράση: «Αγαπητοί, αγαπώμεν αλλήλους»!

Κοιμήθηκε σε βαθιά γεράματα. Απέκτησε πολλές εμπειρίες. Αρχικά ως μαθητής του Προδρόμου, κατόπιν του Ναζωραίου και στη συνέχεια, για 60 χρόνια, έζησε τη διαμόρφωση της χριστιανικής κοινότητας των Ιεροσολύμων και μετά της Μικράς Ασίας.

Η ανιδιοτελής αγάπη προς το Θεό και το συνάνθρωπο, όπως την κηρύσσει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος μέσα από τις 3 Καθολικές Επιστολές του, δεν έπαψε ποτέ να είναι το γνήσιο γνώρισμα του αληθινού πιστού χριστιανού σε κάθε εποχή, η οποία έχει τα δικά της γνωρίσματα και δυσκολίες.

Σήμερα, μεταξύ άλλων ναών επ’ ονόματι του Ευαγγελιστή Ιωάννη, πανηγυρίζουν ο παλαιός Καθεδρικός ναός στην Αρχιεπισκοπή και οι κοινότητες Μιας Μηλιάς, Πλατανιστάσας και Κατύδατων.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com