email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Επιμελητήριο Γρεβενών
Ταξί-Χρήστος Χασιώτης
Θεατρική παράσταση «Αχ έρωτα»
POTIKA MYRTO

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Μάτια ερμητικά κλειστά! *Του Δημήτρη Ψευτογκά

Μας συγκίνησε το “πονόψυχο” …ενδιαφέρον των πλουσίων του Βορρά για τους δυστυχείς που συνωθούνται στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο υπομένοντας μύριες κακουχίες, στερήσεις και ταπεινώσεις “συν γυναιξί και τέκνοις” επαιτώντας ένα εισιτήριο στον ψεύτικο παράδεισό τους.
Χιλιάδες χιλιόμετρα από τις πατρογονικές εστίες, την γη, τον ήλιο, τα βουνά και τις θάλασσές τους σε μια πορεία, θανάτου, εξευτελισμών, σκληρής εκμετάλλευσης αλλά και ελπίδας.
Αρπακτικά με ανθρώπινη μορφή, έμποροι ψυχών και σάρκας, αφαιρούν ότι συγκεντρώθηκε με πόνο και κόπο ετών, ότι υποθηκεύτηκε ή δανείστηκε με σαδιστική εφευρετικότητα σε όλη την πορεία αυτού του μακρινού ταξιδιού…
Σειρήνες, Κύκλωπες, Λαιστρυγόνες,
Σκύλες και Χάρυβδες…
Απελπισία αλλά και αδάμαστη θέληση…
Αναχώματα, συρματοπλέγματα, προσπαθούν να εμποδίζουν αυτό το ανθρώπινο ποτάμι.
Ίσως να μην είναι ούτε αρκετά ούτε αποτελεσματικά.
Πιθανόν να μπουν σε χρήση και πανίσχυρα όπλα…
Αυτή η κατάληξη θα ήταν και απαρχή ανείπωτων δεινών και κατάπτωσης, των ηθικών αρχών, αξιών και κατακτήσεων της αέναης πάλης του ανωθρώσκωντος ανθρώπου.
Κυβερνήσεις και λαοί που πριν λίγες δεκαετίες οι χώρες τους ήταν το πεδίο των ανελέητων μαχών και των ρεόντων ποταμών αίματος εκατομμυρίων ανθρώπων ενός παγκόσμιου πολέμου δεν έχουν συνετισθεί ή έχουν απολέσει την ιστορική τους μνήμη.
Ενώ προκαλούν ή υποδαυλίζουν περιφερειακούς πολέμους για δήθεν παγκόσμια αγαθά και αξίες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και εμφανίζονται μετά την καταστροφή, ως σωτήρες και ελευθερωτές δεν είναι παρά, υποδουλωτές και νέα αφεντικά.
Οι ρατσιστές και ναζιστές πολλαπλασιάζονται και συγκυβερνούν, διαιρούν, φανατίζουν, ποτίζουν τα δηλητηριώδη πνιγηρά δάση του μίσους.
Και όπως από το κορμί ενός εκτρεφόμενου είδους ο άνθρωπος, χρησιμοποιεί το μαλλί, το δέρμα, το κρέας, το γάλα ή την αναπαραγωγική του δυναμική έτσι ακριβώς οι στρατηγικοί σχεδιασμοί των αγορών που ζουν μόνο με επέκταση και εκμετάλλευση αξιοποιούν δια των πολέμων το κάθε τι…
Ενεργειακές πηγές και λοιπούς πλουτοπαραγωγικούς πόρους, αγαθά, εφόδια, ανθρώπους…
Αυτή η μάζα εργατικών χεριών με την υπεραξία που ήδη έχει παράξει οδηγείται σε μια πορεία ληστρικής απογύμνωσης μέχρι τον τελικό σκοπό.
Εξασθενημένη και τάλαινα χειραγωγείται εύκολα και αποτελεσματικά για να παράγει μια νέα μεγαλύτερη υπεραξία χωρίς απαιτήσεις και διεκδικήσεις!
Η γερασμένη Ευρώπη των αντιπαραγωγικών γραφειοκρατών του τριτογενή τομέα και των υπηρεσιών για να έχει μια ειρηνική ευημερία και συνέχεια, χρειάζεται εκατομμύρια χέρια, εξειδικεύσεις και νέο φτηνό αίμα….
Αφθονούν εκεί παραπλεύρως των πεδίων των μαχών….
Αντί να ζητάς με προδιαγραφές και εκατέρωθεν απαιτήσεις και διαπραγματεύσεις τους παίρνεις “κοψοχρονιάς”, σε αφθονία και με εσωτερικό ανταγωνισμό που τους παραλύει με διασπάσεις και μίση….
Όταν επέλθει ισορροπία θα ανοικοδομούν και ότι κατέστρεψαν. με δήθεν καλοπροαίρετα δάνεια και δωρεές, χάλκινα και σιδερένια δουλικά δίχτυα του Ηφαίστου που ποτέ δεν θα αποτινάξουν από πάνω τους….
Αυτή η παγκοσμιοποιημένη εκτροπή βασιλεύει σήμερα…
Αν οι ταπεινοί οροφύλακες “χωριάτες” Ελληνες βάζουν στα σπίτια τους πρόσφυγες, δίνουν το υστέρημά τους για τον πονεμένο, τον κατατρεγμένο, τον ξένο, ως απόγονοι του Ξένιου Δία και του Ηρακλή αποτελούν εκτροπή από την κανονικότητα…
Η πολιτισμένη Ευρώπη δια του κ. Τούσκ θα υμνεί τα ανδράποδα που στεγανοποίησαν με βία, συρματοπλέγματα, φόβο και αίμα, την Βαλκανική οδό!
Μάτια ερμητικά κλειστά έχει η Ευρώπη….
Μάτια ερμητικά κλειστά έχει και η ελληνική κυβέρνηση…
Με μια αλλοπρόσαλλη πολιτική κινδυνεύει να μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη-βόμβα προσφύγων και μεταναστών.
Οι αυξομειώσεις της στρόφιγγας από την Τουρκία ανάλογα με τα στρατηγικά της συμφέροντα μπορεί να πλήξει όχι μόνο την οικονομία μας ιδιαίτερα την τουριστική βιομηχανία αλλά να μετατρέψει τη χώρα μας σε φλεγόμενη πυριτιδαποθήκη!
Γαία πυρί μειχθήτω!

Δημήτρης Ψευτογκάς

ΥΓραφο: Αυτοί που τα είχαν ανοιχτά και από τον Ιούνιο του 2014 ήταν στην περιοχή της κρίσης εκεί που βρίσκεται και το κλειδί της λύσης, μιλούσαν και ενεργούσαν συνειδητά και υπεύθυνα κάποιοι “φωστήρες’ φρόντιζαν να τον μειώσουν με μια φωτογραφία ανθρωπιάς και σπάνιας ευαισθησίας σε προσφυγικό καταυλισμό της Ιορδανίας…

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Ιορδανία, συναντήθηκε χθες, στο Αμμάν, με τον Βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ. Ο Ιορδανός μονάρχης ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου για τις εξελίξεις στην περιοχή και για τις επιπτώσεις από την κρίση στη Συρία, στις γειτονικές χώρες και ιδιαίτερα την Ιορδανία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογράμμισε τον ρόλο – κλειδί που διαδραματίζει η Ιορδανία για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και εξήρε τη συμβολή του Βασιλιά Αμπντάλα στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πολιτικών και ανθρωπιστικών προβλημάτων που δημιούργησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία. Τόνισε επίσης ότι, είναι επιτακτική ανάγκη η διεθνής κοινότητα να βοηθήσει αποφασιστικά την Ιορδανία στο τιτάνιο έργο της παροχής βοήθειας στους 1.200.000 πρόσφυγες που έχουν προέλθει από τη Συρία, εκ των οποίων περίπου το 17% βρίσκεται σε στρατόπεδα υποδοχής και το υπόλοιπο 83% φιλοξενείται σε πόλεις και χωριά, με αποτέλεσμα να ασκείται μεγάλη πίεση στις υπάρχουσες υποδομές καθώς και στις υπηρεσίες παιδείας και υγείας της χώρας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά τα θέματα ασφαλείας που προκαλεί η αστάθεια στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιορδανίας, Χουσεΐν Αλ Ματζαλί.
Για τη σημασία μιας αποτελεσματικής διεθνούς ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας σε περιπτώσεις ανάλογων κρίσεων με μεγάλη χρονική διάρκεια, αντάλλαξε απόψεις με τον Υπουργό Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας, Δρ. Ιμπραήμ Σαΐφ.
Λεπτομερή ενημέρωση για τον τρόπο υποδοχής και υποστήριξης των προσφύγων, είχε από τον επικεφαλής του UNHCR, Άντριου Χάρπερ καθώς και από τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και τον υπεύθυνο της ανθρωπιστικής οργάνωσης Mercy Corps.http://papandreou.gr/jordanrefugees/

Σχετικά άρθρα

Τζιόβας Ανδρέας
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Loco delivery
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5