Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΕΜΒΟΛΙΟ
Μουσική Συναυλία

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
Εμβόλιο
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τον κώδικα δεοντολογίας στον Πολιτισμό

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας στον Πολιτισμό κατατέθηκε στη Βουλή, με πρωτοβουλία του Αν. Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Πάνου Σκουρολιάκου, και την υπογραφή 32 ακόμα βουλευτών.

Με δεδομένο ότι η διαμόρφωση του κώδικα δεοντολογίας πρέπει να είναι στην αποκλειστική ευθύνη των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού και όχι της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, η Υπουργός ερωτάται σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ώστε να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να προσχωρήσουν στην σύνταξη του κώδικα δεοντολογίας που τους αφορά.

Τα πρόσφατα γεγονότα στον χώρο του Πολιτισμού σχετικά με τις κακοποιήσεις και τις απαράδεκτες συμπεριφορές στους εργασιακούς χώρους του Πολιτισμού πυροδότησαν ένα ευρύτερο κίνημα ΜeΤoo στο σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας.

Είναι όμως εξίσου σημαντικό να τονιστεί ότι ταυτόχρονα τα γεγονότα αυτά ανέδειξαν την έλλειψη ενός κώδικα δεοντολογίας, που θα διέπει τις επαγγελματικές σχέσεις των εργαζομένων στον πολιτισμό, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και τις κρατικές σκηνές.

Η δημιουργία ενός τέτοιου κώδικα αποτέλεσε αντικείμενο εξαγγελίας από τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκη, που δήλωσε πως το Υπουργείο Πολιτισμού θα διαμορφώσει κώδικα δεοντολογίας, ο οποίος θα θέσει ένα πλαίσιο αποδεκτών και μη συμπεριφορών στον καλλιτεχνικό χώρο και θα συνοδεύεται από μια ορισμένη διαδικασία.

Η συγκεκριμένη εξαγγελία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα τεκταινόμενα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης όπου οι κώδικες δεοντολογίας διαμορφώνονται από τα σωματεία των εργαζομένων (όπως για παράδειγμα στη χώρα μας ο κώδικας δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ) και όχι από τον εκάστοτε Υπουργό. Διότι η διαμόρφωση ενός εργασιακού κώδικα είναι αποκλειστική ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων και σαφώς όχι του εργοδότη (όπως είναι στην περίπτωση των κρατικών δομών) – υπουργείου.

Μετά τις εξαγγελίες του, ο κ. Γιατρομανωλάκης συνέχισε να διακηρύττει πως το Υπουργείο προχωρά στην διαμόρφωση του κώδικα χωρίς να προσφέρει καμία επιπλέον πληροφορία και ειδικότερα αν πραγματοποιείται ή αν προβλέπεται ο απαραίτητος κοινωνικός διάλογος με τους εκπροσώπους όλων των εργαζομένων στον Πολιτισμό.

Σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
Ανάληψη-Θεσσαλονίκη
Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ