Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πότε ξεκινά, ποιοι το δικαιούνται, τι περιλαμβάνει

Αλλαγές, που στόχο έχουν να συμβάλλουν στην καλύτερη διαβίωση των πολιτών που ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας, θα περιλαμβάνει το νέο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, η Β’ φάση του οποίου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή περί τα μέσα Ιουλίου, σε 30 δήμους, στις 13 περιφέρειες όλης της χώρας.

Όπως προγραμματίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, τα ποσά που θα λάβουν οι περίπου 60.000 επιδοτούμενοι πολίτες θα δίνονται κατά το ήμισυ σε ρευστό. Το υπόλοιπο 50% θα χορηγείται υπό μορφή κάρτας, στα πρότυπα της επιδότησης σίτισης, που παρέχεται στους δικαιούχους, μέσω της Κάρτας Αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, οι δικαιούχοι του προγράμματος θα αποκτούν πρόσβαση σε συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές (πχ συσσίτια, προγράμματα απόκτησης ρουχισμού και οικοσκευών κ.λπ.).

Άλλωστε το πρόγραμμα απευθύνεται σε συμπολίτες που βρίσκονται συχνά σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης, άρα η στήριξή τους πρέπει να είναι πολύπλευρη, ακόμα και στο ψυχολογικό πεδίο. Στο πλαίσιο αυτό, οι δικαιούχοι σε ένα ποσοστό 10%, θα προωθούνται, μέσω διαδικασιών επανένταξης, σε νέες θέσεις εργασίας. Εννοείται ότι το επίδομα θα σταματάει να παρέχεται όταν οι δικαιούχοι θα καταφέρνουν να βρουν απασχόληση.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, θα πρέπει να εφαρμοστεί καθολικά σε όλη τη χώρα από την 1/1/2017. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως, θα πρέπει να εξοικονομηθεί ποσό έως 900 εκατ. ευρώ από προνοιακές παροχές, για να μπορέσει το πρόγραμμα να καλύψει τις ανάγκες σε περίπου 700.000 συμπολίτες, όπως είναι ο αρχικός προγραμματισμός.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή των 30 δήμων που θα ενεργοποιηθούν στη β’ φάση του προγράμματος θα προκύψει μέσα από τους δείκτες φτώχειας και ανεργίας, που επίσημα έχουν καταγραφεί. Επίσης, ξεκαθαρίζεται ότι όσοι δήμοι δεν συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα πιλοτική φάση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα συνεχίσουν να καρπώνονται τα υπόλοιπα προγράμματα καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, που βρίσκονται εν ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται η επιδότηση σίτισης μέσω της Κάρτας Αλληλεγγύης, η επιδότηση ενοικίου και η δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Απλώς θα χρειαστεί να γίνει, πιθανότατα τον Ιούνιο, επικαιροποίηση του μητρώου των δικαιούχων των παραπάνω προγραμμάτων, για να γίνει πιο δίκαιη η καταβολή τους.

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5