ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Καλοκαιρινή εκστρατεία – Η αρμονία των πλανητών

Στις 26/06 πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα καλοκαιρινό εργαστήρι στον φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης μας! Η  δράση με τον τίτλο «Η αρμονία των πλανητών» κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών, καθώς αποτέλεσε το εισιτήριο τους για ένα ταξίδι στον μυστηριώδη κόσμο του Ηλιακού μας συστήματος! Οδηγός στο ταξίδι αυτό ήταν η εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξένια Χερίδου.

Η Ξένια προσπάθησε να εισάγει τους συμμετέχοντες στο θέμα ρωτώντας πώς φαντάζονται το διάστημα, με ποιον τρόπο κάποιος μπορεί να ταξιδέψει από τη Γη μας, τι θα έπαιρναν μαζί τους φεύγοντας, πώς θα φαινόταν η Γη από το διάστημα, εάν υπάρχουν και άλλα ουράνια σώματα εκτός από τη Γη και τον Ήλιο κ.α. Έτσι, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι εκτός από τη Γη υπάρχουν εφτά ακόμα πλανήτες με ονόματα εμπνευσμένα από την πλούσια μυθολογία μας και όλοι αυτοί οι πλανήτες, που περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο, αποτελούν το Ηλιακό μας σύστημα.

Είδανε διαστημικά οχήματα που έφερε ένας μικρός μας φίλος και συζήτησαν το ρόλο που διαδραματίζουν στην έρευνα του διαστήματος. Συλλέγουν πετρώματα, σωματίδια που υπάρχουν στην επιφάνεια των πλανητών και βοηθούν στην κατανόηση διαστημικών  μυστηρίων που ταλανίζουν την ανθρωπότητα για αιώνες. Παρατήρησαν και το ομοίωμα ενός ηλιακού συστήματος που έφερε μια μικρή συμμετέχουσα  και κατανόησαν τις τροχιές των πλανητών, την θέση τους και το μέγεθός τους στο ηλιακό σύστημα.

Στη δράση που ακολούθησε τα παιδιά χωρίστηκαν σε οκτώ ομάδες, μια για κάθε πλανήτη. Αποστολή της κάθε ομάδας ήταν να εντοπίσει στον χώρο της βιβλιοθήκης μια κάρτα με πληροφορίες για τον πλανήτη της. Ανέτρεξαν και στα βιβλία που ήταν σχετικά με το θέμα της δράσης και από εκεί άντλησαν επιπλέον στοιχεία. Οι πληροφορίες παρουσιάστηκαν στις άλλες ομάδες, καταγράφηκαν σε ένα φύλλο εργασίας στο οποίο επίσης απεικονίστηκε ο πλανήτης με το χρώμα του. Επίσης, οι φίλοι μας κλήθηκαν να γράψουν ένα μήνυμα για τον πλανήτη που ταξίδεψαν νοερά. Τα παρουσίασαν και κέρδισαν το χειροκρότημά μας!

Ευχαριστούμε θερμά την Ξένια που συμμετείχε στην καλοκαιρινή μας εκστρατεία. Με την ευχάριστη διάθεσή της, την υπομονή της και τις γνώσεις της κινητοποίησε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων με αποτέλεσμα η δράση μας να στεφθεί με επιτυχία. Ευχαριστούμε την εθελόντρια Ελένη Τσεβεκίδου, που πλέον αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας μας, με υπομονή, όρεξη και μεράκι μας βοηθάει με κάθε τρόπο.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ