Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Καλλιόπη Βέττα: Να προστατευθούν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην απασχόληση – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετικά με τη μη εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2643/98 σε προκηρύξεις της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Η ερώτηση βασίζεται σε επιστολή διαμαρτυρίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σχετικά με την πρόσφατη προκήρυξη πλήρωσης τριακοσίων ενενήντα τριών (393) θέσεων προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, στην οποία δεν έχει προβλεφθεί ποσοστό κράτησης θέσεων για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, σύμφωνα με τον ν. 2643/98, ο οποίος εφαρμόζεται υποχρεωτικά στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 50 άτομα.

Αντίστοιχη “παράλειψη” είχε πραγματοποιηθεί και σε προηγούμενες προκηρύξεις τόσο της ΔΕΗ όσο και του ΔΕΔΔΗΕ τον Νοέμβριο και τον Οκτώβριο του 2021 αντίστοιχα, κατά παράβαση του ίδιου ως άνω νόμου, αποδεικνύοντας στην πράξη την “ευαισθησία” της κυβέρνησης για άλλη μια κατηγορία προστατευόμενων ατόμων.

Επομένως με την ερώτηση ζητείται η άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων ώστε να επιλυθεί το δίκαιο αίτημα της ΕΣΑμεΑ για συμπερίληψη στην τρέχουσα προκήρυξη του προβλεπόμενου εκ του νόμου ποσοστού για τις συγκεκριμένες προσλήψεις.

Όπως δήλωσε η Βουλευτής: “Αποτελεί υποχρέωση μιας ευνομούμενης Πολιτείας και χρέος των αρμόδιων Υπουργών να φροντίζουν ώστε αυτές οι προκηρύξεις να εναρμονίζονται με τη νομοθεσία της χώρας και κατ’ επέκταση με την εφαρμογή του ν. 2643/98, προκειμένου να προστατευθούν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην απασχόληση. Αλλά, δυστυχώς, όταν πρόκειται για προστασία δικαιωμάτων η κυβέρνηση δεν σταματά να μας εκπλήσσει δυσάρεστα με κάθε ευκαιρία.”

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com