Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

PAPAGEORGIOU
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κινηματογράφος Γρεβενών
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Υπογράφεται η σύμβαση για την ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας

ην προσεχή Παρασκευή υπογράφεται μεταξύ του αναδόχου και της Περιφέρειας, η σύμβαση για την ανέγερση της
Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη,
όπως ανακοίνωσε σχετικά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με πρόσκληση που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, αφού ένα όνειρο χρόνων για την πανεπιστημιακή κοινότητα της περιοχής λαμβάνει “σάρκα και οστά”.
Ανάδοχος του έργου της Νέας Πανεπιστημιούπολης Κοζάνης είναι η κοινοπραξία Κ/Ξ ΤΕ.ΝΑ. ΑΤΕΒΕ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΤΕ. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το κόστος του υπολογίστηκε αρχικά σε 48.600.592,00 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 19 και πλέον εκ. ευρώ. Υπεύθυνη για την εκτέλεση του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας . Η διάρκεια της υλοποίησης είναι 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Να σημειωθεί πως ο ανάδοχος είναι κοινοπραξία που αποτελείται από τοπικές μεταξύ άλλων επιχειρήσεις . Να τονιστεί πως το έργο θα κατασκευαστεί στους 36 μήνες από σήμερα και θα παραληφθεί 12 μήνες μετά, δηλαδή το καλοκαίρι του 2020.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η Πανεπιστημιούπολη θα κατασκευαστεί στην περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης (στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας). Θα κατασκευασθούν
εργασίες που αφορούν:
1. Εξωτερικό οδικό δίκτυο.
2. Εσωτερικό οδικό δίκτυο.
3. Δίκτυο ύδρευσης.
Για την τροφοδοσία με νερό ύδρευσης του Κτιρίου Διοίκησης και του Κτιριακού Συγκροτήματος Σχολών.
4. Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων.
Για την παραλαβή και διοχέτευση των λυμάτων των προς κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων.
5. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
6. Κτιριακές εγκαταστάσεις Πανεπιστημιούπολης.
Περιλαμβάνει την κατασκευή δύο βασικών κτιριακών συγκροτημάτων: Του συγκροτήματος της Διοίκησης, και του συγκροτήματος της Εκπαίδευσης.
1) Το κτίριο Διοίκησης αναπτύσσεται σε πέντε επίπεδα πάνω από το έδαφος και ένα επίπεδο υπογείου.Η συνολική επιφάνεια των υπέργειων ορόφων υπολογίζεται σε 5.376,98 m². Η επιφάνεια του υπογείου υπολογίζεται σε 2.187,85 m².
2) Το κτιριακό συγκρότημα εκπαίδευσης αποτελείται από ένα κτίριο υποδοχής και γραφείων και δύο όμοια κτίρια με χώρους εργαστηρίων και διδασκαλίας. Το κτίριο υποδοχής και γραφείων έχει συνολική επιφάνεια των υπέργειων ορόφων υπολογίζεται σε 3.171,23 m² ενώ η επιφάνεια του υπογείου υπολογίζεται σε 711,27 m².
2.2. Τα κτίρια εργαστηρίων και διδασκαλίας:
Τα κτίρια αυτά αποτελούνται από δύο επίπεδα και είναι όμοια μεταξύ τους. Καλύπτουν τις ανάγκες εκπαίδευσης με τα εργαστήρια και τις αίθουσες διδασκαλίας. Η συνολική επιφάνεια των υπέργειων ορόφων υπολογίζεται σε 8.024,22 m². Η επιφάνεια του υπογείου υπολογίζεται σε 4 252,01 m².
2.3. Υπόγειοι χώροι του συγκροτήματος: Και τα τρία επί μέρους κτίρια του συγκροτήματος φέρουν υπόγειους χώρους, όπου χωροθετούνται οι χώροι Η/Μ του συγκροτήματος, οι βοηθητικοί χώροι αυτού, καθώς και οι χώροι υγιεινής, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες εξυπηρέτησης των χρηστών των χώρων. Συνολικό μικτό εμβαδόν κτιρίων: 16.572,43 m². Συνολικό εμβαδόν υπογείων: 7.151,13 m².
Συνολικά στο συγκρότημα που αφορά το χώρο διδασκαλίας θα υπάρχουν: 15 αίθουσες διδασκαλίας, 13 αίθουσες εργαστηρίων, 2 αίθουσες εργαστηρίων υπολογιστών, 2 αμφιθέατρα διδασκαλίας, 3 αίθουσες σεμιναρίων

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Μπουραλέκος
Πωλείται
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Αγγελία
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5