Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
Κινηματογράφος Γρεβενών
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
DONAS
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καφενείο
KARTSIOUNIS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε το έργο συντήρησης και αναβάθμισης των σχολείων του Δ. Πρεσπών

Εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κο Θεόδωρο Καρυπίδη η δημοπράτηση του έργου της αναβάθμισης και εκσυχρονισμού των υποδομών που φιλοξενούν τα σχολεία του Δήμου Πρεσπών. Το έργο περιλαμβάνει πολλές μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στα κτίρια και τους αύλειους χώρους των σχολείων και εξασφαλίζει ότι η εκπαίδευση στο Δήμο Πρεσπών θα γίνεται πλέον σε σχολεία που καλύπτουν τις προδιαγραφές ασφάλειας, ενεργειακής αποδοτικότητας και θα διαθέτουν τα δίκτυα και τις υποδομές που απαιτούνται.

Η υλοποίηση του έργου θα βάλει τέλος στην χρόνια εγκατάλειψη των υποδομών παιδείας που δημιουργούσε προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων, βάρυνε υπερβολικά τον Δήμο με διαρκείς απαιτήσεις για επισκευές και άλλες παρεμβάσεις και, το κυριότερο, αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών.

Οι παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν μετά από εκτενή διαβούλευση με τους συλλόγους γονέων, των μαθητών καθώς και των διοικήσεων των σχολείων.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: “Πρόκειται για ένα έργο-επένδυση στο μέλλον της ακριτικής μας περιοχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη για την ευαισθησία που δείχνει για τη βελτίωση των υποδομών παιδείας στον ακριτικό μας Δήμο, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Στ. Μπίρο για την διαρκή συμπαράσταση και βεβαίως τις υπηρεσίες της περιφέρειας που βοήθησαν καίρια στην ωρίμανση του έργου. Πλέον, το στοίχημα για το Δήμο μας είναι να καταφέρουμε να δημοπρατήσουμε και να υλοποιήσουμε το σημαντικότερο μέρος των εργασιών πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Ελπίζουμε τέλος, μέσα στην επόμενη προγραμματική περίοδο να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και το κτιριακό πρόβλημα των λυκειακών τάξεων με την προσθήκη των αιθουσών που απαιτούνται”.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
jumbo