Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΕΤΣΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΟΔΡΑΣ ΡΗΓΑΣ
ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
SportsBase

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζιώγας

Η Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα της Ευρώπης σε ταχύτητες 5G- Η ανάπτυξη του συνεχίζεται στα Γρεβενά

Η Ελλάδα είναι στην 12η θέση των χωρών διεθνώς με το πιο γρήγορο internet προσφέροντας ταχύτητες λήψης κοντά στα 200 Mbps. Μέσα σε ένα τοπίο που υπάρχουν χώρες που ακόμα δεν έχουν διαθέσει το φάσμα 5G και η Ευρώπη αναγκάζεται να αναπροσαρμόσει τους στόχους της για την κάλυψη 5G, η Ελλάδα είναι στην πρώτη 10άδα της ΕΕ με τις υψηλότερες ταχύτητες ουσιαστικά κατακτώντας μαζί με την Γαλλία την 7η θέση.

Συγκρίνοντας τις μέσες ταχύτητες λήψης 5G, είναι προφανές ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Νότια Κορέα είναι πολύ μπροστά με πάνω από 500 Mbps μέση ταχύτητα λήψης το 4ο τρίμηνο του 2021 σύμφωνα με το Speedtest Intelligence.  Ωστόσο, η Βουλγαρία, η Νορβηγία, η Σαουδική Αραβία και η Σουηδία έφτασαν επίσης στο κλαμπ των 300 Mbps+.

Στην Ευρώπη, πρώτη έρχεται η Ολλανδία και ακολουθούν η Κύπρος και η Βουλγαρία. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 4ου τριμήνου 2021, η KPN γνωστοποίησε ότι έχει εκσυγχρονίσει πάνω από 4.000 τοποθεσίες μέχρι σήμερα και ότι το δίκτυό της 5G καλύπτει ήδη περισσότερο από το 80% του πληθυσμού που χρησιμοποιεί φάσμα 700 MHz.

Η Telemach Slovenia ήταν στην κορυφή των γραφημάτων όσον αφορά τις μέσες ταχύτητες λήψης μέσω 5G το 4ο τρίμηνο του 2021.

Οι Σουηδοί χειριστές έχουν καλή απόδοση στην κατάταξη – τρεις από τους τέσσερις εθνικούς παρόχους κατατάσσονται στους 10 πιο γρήγορους ευρωπαίους παίκτες. Ενώ η Cyta, μπήκε ως ο έβδομος ταχύτερος πάροχος 5G.

Η ανάπτυξη δικτύου στην Ελλάδα

Ο ΟΤΕΟΤΕ +2,71% έχει συνάψει συμφωνία με δίκτυα 44 χωρών για να απολαμβάνουν οι συνδρομητές της υπηρεσίες 5G στο εξωτερικό, ενώ ενισχύει την ανταγωνιστικότητά του με την ταχεία ανάπτυξη των υπηρεσιών 5G, χτίζοντας  στην αυξανόμενη χρήση δεδομένων.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στα οικονομικά της αποτελέσματα, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 5G συνέχισε να αυξάνεται καθ’ όλη τη χρονιά με τον στόχο του 60% που είχε τεθεί για τα τέλη του 2021 να επιτυγχάνεται. Ο όμιλος είχε θέσει τον πήχη της πληθυσμιακής κάλυψης στο 80% μέχρι το τέλος του 2022, αλλά ο Μιχάλης Τσαμάζ ανέφερε πως ο νέος στόχος είναι στο 90% μιας και ήδη η πληθυσμιακή κάλυψη υπηρεσιών 5G στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει ήδη ξεπεράσει το 97% και 90%,αντίστοιχα.

Η Vodafone που έχει ήδη ενεργοποιήσει το δίκτυο της 5G σε 26 περιοχές της χώρας, που περιλαμβάνουν τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Ελλάδας, καθώς και τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, έχει ανακοινώσει πως εξαπλώνει το δίκτυο της και σε Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο και Αντίπαρο, Νάξο, Ρόδο, Χάλκη και Χαλκιδική.

Το Vodafone Giga Network 5G ήδη καλύπτει με σημαντική πυκνότητα το κέντρο της Αθήνας, και τις περισσότερες περιοχές του Δήμου Αθηναίων όσο και της ευρύτερης ζώνης του Πειραιά, ενώ συνεχίζει την επέκταση του σε όλα τα προάστια της πρωτεύουσας και επιταχύνει την κατασκευή του στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη το κέντρο της πόλης διαθέτει σημαντική κάλυψη.

Παράλληλα η ανάπτυξη του 5G συνεχίζεται σε Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Σέρρες, Τρίκαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Καβάλα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ορχομενό και Γρεβενά.

Βασικό κομμάτι της στρατηγικής της United Group είναι και η ανάπτυξη δικού της δικτύου τηλεπικοινωνιών στις χώρες που δραστηριοποιείται, με την ανάπτυξη των οπτικών ινών και του δικτύου 5G να αποτελούν βασικοί πυλώνες του σχεδιασμού του επενδυτικού σχεδίου.Στη Wind που βρίσκεται στη διαδικασία συγχώνευσης με την United Group, είναι σε πλήρη εξέλιξη η ανάπτυξη του δικτύου 5G, με στόχο η πληθυσμιακή κάλυψη μέχρι τέλος του έτους να ξεπεράσει το 65%. Η εταιρεία δίνει έμφαση στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου για παράδειγμα στην Αθήνα η πληθυσμιακή κάλυψη ήδη ξεπερνά το 85%..

Η Ευρώπη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της GSMA Intelligence, 84 πάροχοι είχαν αναπτύξει υπηρεσίες 5G σε 31 χώρες τον Ιανουάριο του 2022. Η έκθεση «Κατάσταση των Ψηφιακών Επικοινωνιών» που δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Τηλεπικοινωνιακών Διαχειριστών Δικτύων (ETNO) αναφέρει ότι η απορρόφηση του 5G στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει μόνο το 2,8% του συνόλου των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, σε σύγκριση με 13,4% στις Ηνωμένες Πολιτείες και 29,3% στη Νότια Κορέα: παρά το γεγονός ότι είναι διαθέσιμες στο 62% του πληθυσμού.

Ενώ έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην Ευρώπη μέχρι στιγμής, και ορισμένοι χειριστές προσφέρουν ταχύτητες αστραπής, η εικόνα είναι ανάμεικτη σε όλη την ήπειρο και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάζεται να αναδιπλώσει τα φιλόδοξα σχέδιά της.

Στην Ειδική Έκθεση 03/2022: Εξάπλωση του 5G στην ΕΕ: καθυστερήσεις στην ανάπτυξη δικτύων με ζητήματα ασφάλειας να παραμένουν άλυτα» το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ECA) προειδοποιεί ότι η Ευρώπη υστερεί στους ακόλουθους στόχους που τέθηκαν στο Σχέδιο Δράσης του 2016:

  • Το 5G θα κυκλοφορήσει σε όλες τις αστικές περιοχές και σε όλες τις κύριες διαδρομές μεταφορών έως το 2025.
  • Να επιτευχθεί κάλυψη 5G σε όλη την ΕΕ έως το 2030.

Ο έλεγχος δείχνει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην εγκατάσταση του δικτύου 5G και στη μεταφορά των στόχων της ΕΕ στις εθνικές στρατηγικές 5G ή στα σχέδια ευρυζωνικότητας των κρατών μελών. Το ECA προειδοποιεί επίσης ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ψηφιακό χάσμα μεταξύ διαφορετικών χωρών  της ΕΕ όσον αφορά την ποιότητα και την ικανότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες 5G.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης EC 2016 5G, οι χώρες σε όλη την ΕΕ επρόκειτο να καταστήσουν διαθέσιμο για χρήση φάσμα χαμηλής ζώνης έως τις 30 Ιουνίου 2020 και φάσμα μεσαίας και υψηλής ζώνης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Ωστόσο, τέσσερις χώρες από τις 30 που αναλύθηκαν δεν έχουν ακόμη εκχωρήσει το φάσμα. Οι καθυστερήσεις που σχετίζονται με την εκχώρηση φάσματος οφείλονται σε πολλούς λόγους που κυμαίνονται από τον αντίκτυπο του COVID-19 στα χρονοδιαγράμματα έως τον διασυνοριακό συντονισμό με χώρες εκτός ΕΕ έως την αδύναμη ζήτηση από την πλευρά των φορέων εκμετάλλευσης.

Σχετικά άρθρα

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΑΡΕΤΗ ΛΙΟΥΠΑ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΣ
ΦΑΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
ΤΑΞΙ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

BALKAN ELECTRIC
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΖΗΤΑΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ
Ζητείται γυναίκα για φύλαξη ηλικιωμένου
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣΕΡΒΕΡΗ ΓΩΝΙΑ
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ενοικιάζεται Β. Ντόκου
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
Πωλείται επιχείρηση καφέ
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com