AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

H κυβέρνηση διαλύει το Ε.Σ.Υ. και δημιουργεί ασθενείς δύο ταχυτήτων

Ομιλία της Καλλιόπης Βέττα στην Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την δευτεροβάθμια περίθαλψη – Συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Η κ. Βέττα επεσήμανε αρχικά ότι στην υγεία, λόγω της πανδημίας, υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στην εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών, σε αντίθεση με την οικονομία, τις εργασιακές σχέσεις, την Παιδεία και την Δημοκρατία όπου η κυβέρνηση, λόγω και του εγκλεισμού, ξεδίπλωσε με μεγαλύτερη άνεση τους αντιδραστικούς της σχεδιασμούς.

Όπως ανέφερε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης, το υπό συζήτηση νομοσχέδιο ναρκοθετεί την δημόσια, δωρεάν και ισότιμη περίθαλψη καθώς, πλέον, με την νομοθέτηση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων, θεσπίζονται πολίτες δύο κατηγοριών που «μέσα στην ίδια μέρα, στο ίδιο νοσοκομείο, θα έχουν διαφορετικά δικαιώματα, ακριβώς γιατί κάποιοι μπορούν να πληρώσουν ώστε να νοσηλευτούν με προνομιακούς όρους, ταχύτερα, ασφαλέστερα, ενδεχομένως και καλύτερα απ’ όσους δεν έχουν αυτή την δυνατότητα.»

Επιπρόσθετα, στηλίτευσε την κατάργηση του γιατρού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, που ήταν ο πυλώνας του ΕΣΥ, καθώς με τους επιστήμονες διαφόρων εργασιακών σχέσεων, εγκαθιδρύεται ο κατακερματισμός, η προσοδοθηρία και η στρεβλή λειτουργία του συστήματος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην φυγή επιστημόνων που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, καθώς οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης δεν αποτελούν δέλεαρ για κανένα γιατρό, ενώ τόνισε ότι θα ατονήσει η εκπαίδευση λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που θα έχουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Έπειτα, η κ. Βέττα, έκανε ειδική μνεία στην κατάσταση στην Π.Ε. Κοζάνης τονίζοντας ότι σημειώθηκε το πιο μακρόχρονο και σκληρό lockdown στην Ευρώπη, ως συνέπεια των αλλοπρόσαλλων και αντιφατικών μέτρων, αλλά και λόγω της συνειδητής έλλειψης προετοιμασίας και θωράκισης των υγειονομικών δομών.

Έκτοτε, όπως τόνισε: «Οι ελάχιστες προκηρύξεις για προσλήψεις ιατρών είναι ελλιπείς και άγονες, οι οργανικές θέσεις παραμένουν κενές (στην Κοζάνη είναι καλυμμένες μόνο 42 από τις 88 ενώ στην Πτολεμαΐδα 45 από τις 62), υπάρχουν μετακινήσεις από όμορα κέντρα και μετακλήσεις ιδιωτών, ακόμα και συνταξιούχων, για να βγουν οι εφημερίες. Χαρακτηριστικά, την ώρα που έχουμε ουσιαστικά έναν μόνιμο παιδίατρο στο ΓΝ Κοζάνης και δεν γίνονται οι αναγκαίες εφημερίες, η αρμόδια Υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή μου για το θέμα, επεσήμανε ότι είναι νοσοκομείο – υπόδειγμα διεθνώς (!) ως προς την αναλογία γιατρών και ασθενών»

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι τα υπαρκτά προβλήματα του ΕΣΥ μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια γενναία χρηματοδότηση που θα ενισχύει τους ανθρώπους και τις υποδομές, ώστε να προασπιστούν οι αξίες της δημόσιας και δωρεάν Υγείας.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα καταργηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει μετά τις εκλογές, τονίζοντας: «Η υγεία των πολιτών, δεν είναι εμπόρευμα, ούτε έχει ανταλλακτική αξία. Είναι αυταξία και αγαθό, και ως τέτοια θα αντιμετωπιστούν ξανά από την επόμενη, προοδευτική κυβέρνηση»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία της Κ. Βέττα στο παρακάτω video:

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
caldera group hotels
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com