Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
Κτηματολόγιο
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Γιατί ζήτησα την αναστολή λειτουργίας της ΔΕΥΑΓ και τη μείωση του νερού κατά 50% για τους δημότες των Γρεβενών *Του Γιάννη Κ. Παπαδόπουλου

Στις προτάσεις που κατέθεσα γραπτώς στον κ. Δασταμάνη και στη δημοτική ομάδα την άνοιξη του 2016 ζητούσα την αναστολή λειτουργίας της ΔΕΥΑΓ και τη μείωση των τελών υδρεύσεως κατά 50%  καθώς και την  κατάργηση του 90% της προσαύξησης. Παράλληλα σχεδόν σε όλες τις προσυνεδριάσεις της δημοτικής ομάδος επαναλάμβανα την παραπάνω πρότασή μου υπενθυμίζοντας ότι ήταν και προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού μας.

Η γραπτή πρότασή μου προς τον Γ. Δασταμάνη ήταν η εξής :

Η ΔΕΥΑΓ είναι ίσως η μεγαλύτερη ‹‹ βιομηχανία  του Νομού Γρεβενών, έχοντας περίπου 20.000 μετρητές νερού. Παρά ταύτα παρουσιάζεται χρεωμένη και κυρίως αναξιόπιστη απέναντι στους πολίτες. Το ότι είναι ‹‹ βιώσιμη› όπως συχνά ακούγεται, αυτό προκύπτει από το << ακριβό νερό>> – ίσως από τα ακριβότερα στην Ελλάδα. Νερό που λαμβάνει δωρεάν ( τα τελευταία πέντε χρόνια) από τον Σύνδεσμο Υδρεύσεως  Δήμου Γρεβενών και Κοινοτήτων και το πουλά με το ακριβότερο τιμολόγιο, τρομάζοντας κυριολεκτικά τους Δημότες στην πόλη και στα χωριά.

 

ΔΕΥΑΓ ΠΡΟΤΑΣΗ:

  • Αναστολή λειτουργίας της εταιρείας και προσωρινή ενσωμάτωση της, στις Υπηρεσίες στο Δήμο Γρεβενών.
  • Μείωση της τιμής του νερού και κατάργηση του 90% της προσαυξήσεως
  • Ίδρυση νέας εταιρείας παροχής Υπηρεσιών του Δήμου με καταστατικό προσαρμοσμένο στα σημερινά δεδομένα. ( Οι μισθοί των 3000 ευρώ μηνιαίως να προσαρμοστούν σ΄αυτά των υπαλλήλων του Δήμου).
  • Παρά τις προσπάθειες του Δ.Σ και της υπεύθυνης αντιπροέδρου της εταιρείας η ΔΕΥΑΓ παραμένει απαξιωμένη στην κοινή Γνώμη με ευθύνη των προηγούμενων Διοικήσεων και από ένα μέρος των υπαλλήλων αυτής.
  • Η νέα δημοτική αρχή έχει την ευθύνη της οριστικής ανατροπής των δεδομένων της ΔΕΥΑΓ, όπως ακριβώς υποσχέθηκε προεκλογικά. Ίδρυση μιας νέας εταιρείας για την πραγματική και ουσιαστική παροχή υπηρεσιών στους δημότες.
  • Να διενεργείται μικροβιολογική ανάλυση του νερού ανά δύο μήνες και ανάρτηση ή δημοσίευση των αποτελεσμάτων αυτών.

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης