Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΜΕΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Media Smarts”

Την Τετάρτη και Πέμπτη 4 και 5 Μαΐου 2022 αντίστοιχα πραγματοποιήθηκε στο Ταλλίν της Εσθονίας η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των εταίρων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (κωδικός προγράμματος: 2020-1-FR01-KA226-SCH-095287) με τίτλο “Media Smarts”. Εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, κα Ευαγγελία Τριανταφύλλου, και η υπεύθυνη του προγράμματος στο 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς, εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας, κα Κατερίνα Περδικάρη Παπαγιαννοπούλου.

Το πρόγραμμα «Media Smarts», διάρκειας δυο ετών (από 01/03/2021 έως 28/02/2023), στοχεύει να συμβάλει στο να αποκτήσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές θετική στάση πάνω στο θέμα της κοινωνικής και ψηφιακής ένταξης των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το σχολείο ή/και προέρχονται από μειονεκτούντα περιβάλλοντα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε διεξοδικά η πορεία του έργου και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματά του έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, η ψηφιακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning platform) του προγράμματος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να εισαχθεί σε αυτήν το περιεχόμενο τριών θεματικών ενοτήτων: ψηφιακή αφήγηση (digital storytelling), ψηφιακή φωτογραφία (digital photography) και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media). Το περιεχόμενο σε κάθε θεματική ενότητα θα περιλαμβάνει παρουσίαση βασικών εννοιών και πληροφοριών που σχετίζονται με το θέμα καθώς και διαδραστικές ασκήσεις, έτσι ώστε να μπορεί να αξιολογήσει ο ίδιος ο χρήστης τον βαθμό κατανόησης του περιεχομένου των ενοτήτων.

Επίσης, συζητηθήκαν οι δράσεις για τη διάχυση του προγράμματος και προσδιορίστηκαν τα Erasmus Clubs που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στη μαθητική δραστηριότητα που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022 στο Αϊδίνι της Τουρκίας. Στη δραστηριότητα θα πάρουν μέρος 5 μαθητές/μαθήτριες από κάθε εταίρο των χωρών του προγράμματος.  Την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας θα εκπροσωπήσουν 5 μαθητές/μαθήτριες από το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς. Η μαθησιακή δραστηριότητα επιδιώκει την ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων (key competences) των συμμετεχόντων και μιας συμπεριληπτικής ψηφιακής εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας, για να βοηθήσει τους νέους να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com