AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ερώτηση για το κόστος θέρμανσης και τα αναγκαία μέτρα ελάφρυνσης στη Δυτική Μακεδονία

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι κάτοικοι στις περιοχές των νομών της Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά), αφού επωμίζονται το τεράστιο κόστος της θέρμανσης, τη στιγμή που στις περιοχές τους ο χειμώνας διαρκεί έως και εννέα μήνες, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εκτός από τις πολύ υψηλές τιμές σε πετρέλαιο και αέριο, υπάρχει επίσης έλλειψη σε καυσόξυλα και πέλετ, τα οποία βέβαια όπου υπάρχουν είναι επίσης πανάκριβα.

Παράλληλα ο λαός της περιοχής είναι αντιμέτωπος και με το τεράστιο κύμα ακρίβειας στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης που σαρώνει όλη τη χώρα, ενώ ειδικά στη Δυτική Μακεδονία η ανεργία βρίσκεται σχεδόν στο 20%.
Η επιζήμια και επικίνδυνη για την ζωή των κατοίκων κατάσταση δεν έχει δημιουργηθεί τυχαία, ούτε προέκυψε ξαφνικά μετά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Οφείλεται στην πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, που από κοινωνικό αγαθό έχει μετατραπεί σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και στην πολιτική της «πράσινης μετάβασης» που οδήγησε σε κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων με άμεσο αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να βρίσκονται σε ένδεια και στην ανεργία.
Είναι αποτέλεσμα δηλαδή των στρατηγικών επιλογών Ε.Ε. και ελληνικών κυβερνήσεων που μόνο στόχο έχουν να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Γι’ αυτό άλλωστε η Ε.Ε. παρεμβαίνει είτε με μέτρα – κοροϊδία, όπως τα ψίχουλα των pass για την ενέργεια ή το «καλάθι του νοικοκυριού», είτε με μηχανισμούς κυρώσεων που τροφοδοτούν νέες ανατιμήσεις, δίνοντας το ελεύθερο στα μονοπώλια της ενέργειας να συνεχίζουν να θησαυρίζουν είτε από το αέριο και το πετρέλαιο είτε από το εισαγόμενο LNG, προεξοφλώντας ότι τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά θα συνεχίσουν να παγώνουν.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι μαζικοί φορείς της περιοχής, οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες διεκδικούν μέτρα προστασίας και ανακούφισης.
Με βάση τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος κατέθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις:
«Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα αιτήματα:
– Να μην υπάρχει καμιά διακοπή ρεύματος, ιδιαίτερα μέσα στο βαρύ χειμώνα για τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με ειδική μέριμνα για τα σχολεία;
– Να υπάρξει γενναία αύξηση του ποσού του επιδόματος θέρμανσης για όλα τα είδη θέρμανσης σε όλες τις οικογένειες της Δυτικής Μακεδονίας, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του ΦΠΑ για την τιμή του ρεύματος και των ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ σε καύσιμα;
– Να επεκταθεί το δίκτυο της τηλεθέρμανσης στην πόλη της Φλώρινας και σε άλλους οικισμούς της περιοχής, να συνεχίσει η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης και να αξιοποιηθούν άμεσα όλες οι πηγές ενέργειας όπως του λιγνίτη με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;».

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
caldera group hotels
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com