Κινηματογράφος-CINE GREVENA
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Εργασία εξ αποστάσεως επιλέγουν οι κορυφαίοι εργοδότες – Το νέο μοντέλο εργασίας που ήρθε για να μείνει

Δύο – τρεις μέρες στο γραφείο, δύο- τρεις μέρες στο σπίτι

Η παγκόσμια συμφωνία με την IWG, επιτρέπει σε 95.000 υπαλλήλους της τράπεζας που εδρεύει στο Λονδίνο, να έχουν πρόσβαση σε 3.500 γραφεία σε όλο τον κόσμο για μια δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών. Αυτό θα τους δώσει την επιλογή να εργάζονται σε βολικές τοποθεσίες, πιο κοντά στην οικία τους, ενώ θα επωφελούνται από τον εξοπλισμό που διαθέτουν οι χώροι.

Ο ανώτερος οικονομικός διευθυντής, της Standard Chartered, Andy Halford, ανέφερε ότι «σύντομα η λέξη “γραφείο” θα ανήκει στο παρελθόν». Σε πρόσφατη δήλωσή του, στην The Mail on Sunday, ο Halford είπε: «Ελπίζουμε ότι αυτή η συνεργασία με την IWG θα παρέχει τις κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις για εργασία από το σπίτι και από το γραφείο, επιτρέποντας στους υπαλλήλους μας να εργάζονται πιο κοντά στους πελάτες, τους συναδέλφους και τις ομάδες τους, να μειώσουν τον χρόνο και το κόστος μετακίνησης, καθώς και το ατομικό και συλλογικό αποτύπωμα άνθρακα».

Ο Mark Dixon, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της IWG, δήλωσε ότι οι εταιρείες έχουν κάνει «ένα σταδιακό βήμα προς την υβριδική εργασία. Ένα από τα κυριότερα προβληματικά σημεία που εντοπίζουν οι εργαζόμενοι παγκοσμίως, είναι η μετακίνηση και η Standard Chartered – αναγνωρίζοντας τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για τους υπαλλήλους της, καθώς και τη σημαντική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα που τους αναλογεί- επιδεικνύει μία μοντέρνα, πρωτοποριακή προοπτική , που δείχνει ότι αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των ανθρώπων της.”

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λονδίνου ήταν ανάμεσα στους πρώτους που επέτρεψαν στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι όταν ξέσπασε η κρίση. Περίπου 50.000 από τους 68.000 εργαζόμενους του Lloyds Banking Group δουλεύουν από το σπίτι. Είναι αυτονόητο ότι δόθηκε σε ορισμένους υπαλλήλους των υποκαταστημάτων η δυνατότητα να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι. Η συμβουλευτική εταιρεία Deloitte που εδρεύει στο City, η οποία απασχολεί 19.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε πέρυσι ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει τις μισθώσεις ακινήτων σε τέσσερα από τα 50 γραφεία της και ότι οι υπόλοιπες θα επανεξετάζονται συνεχώς. Αυτό σημαίνει ότι 500 άτομα έχουν την ευκαιρία να εργάζονται εξ αποστάσεως με πλήρες ωράριο.

Ο γερμανικός γίγαντας Deutsche Bank και η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chase δήλωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο μόνιμης αύξησης της εργασιακής ευελιξίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της International Workplace Group, κ. Χρήστος Μισαηλίδης δήλωσε: ”Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, παρατηρούμε ότι δημιουργούνται  νέες ανάγκες και αναπτύσσονται νέα trends όσον αφορά τον εργασιακό χώρο. Οι επιχειρήσεις επιλέγουν να ανανεώσουν τα εργασιακά τους  μοντέλα  και να προσαρμοστούν  σε ένα μεταπανδημικό κόσμο. Το υβριδικό μοντέλο  εργασίας είναι σίγουρα  ένα μοντέλο που ήρθε για να μείνει και έτσι θα δούμε στο εγγύς μέλλον ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη του, με χρήση κλασικών γραφειακών χώρων, τηλεργασίας και περιφερειακών ευέλικτων χώρων εργασίας ώστε να παρατηρείται μικρότερος συνωστισμός  αλλά και να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να έχουν την βάση τους κοντινότερα στον τόπο κατοικίας τους. Έτσι και στην χώρα μας η IWG προγραμματίζει το επόμενο διάστημα ένα πλάνο επέκτασης σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με στόχο  να φτάσουμε το 60 τουλάχιστον επιχειρηματικά κέντρα,  ωστε να εξυπηρετήσουμε πανελλαδικά  την ανοδική ζήτηση των ευέλικτων χώρων  εργασίας  που παρατηρείται και εδώ.”

###

_________________________________

Η IWG είναι παγκόσμιος πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας. Οι εταιρείες μας βοηθούν περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους και τις επιχειρήσεις τους να εργαστούν πιο παραγωγικά. Αυτό επιτυγχάνεται παρέχοντας επιλογές επαγγελματικών και συνεργατικών χώρων εργασίας, κοινοτήτων και υπηρεσιών.

Η ψηφιοποίηση και οι νέες τεχνολογίες μεταμορφώνουν τον κόσμο της εργασίας. Οι άνθρωποι απαιτούν τα προσωπικά οφέλη της παραγωγικότητας του να ζουν και να εργάζονται όπως και όπου θέλουν. Οι επιχειρήσεις θέλουν τα οικονομικά και στρατηγικά οφέλη. Οι πελάτες μας είναι νεοφυείς, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες πολυεθνικές, με μοναδικούς επιχειρηματικούς στόχους, ανθρώπους και φιλοδοξίες. Επιλέγουν χώρους εργασίας και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Θέλουν να έχουν επιλογή.

Μέσω των εταιρειών μας παρέχουμε αυτή την επιλογή και εξυπηρετούμε ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας: Regus, Spaces, No18, Basepoint, Open Office και Signature. Δημιουργούμε προσωπική, οικονομική και στρατηγική αξία για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Από τις πιο συναρπαστικές εταιρείες και γνωστούς οργανισμούς στον πλανήτη, μέχρι ιδιώτες και την επόμενη γενιά κορυφαίων βιομηχανιών. Όλοι αξιοποιούν τη δύναμη της ευέλικτης εργασίας για να αυξήσουν την παραγωγικότητα, την αποδοτικότητα, την ευελιξία και την εγγύτητά τους στην αγορά.

Φτάνουμε σε ένα κρίσιμο σημείο. Η επανάσταση στο χώρο της εργασίας έρχεται.

Ακολουθείστε μας στο: www.iwgplc.com.

***

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Ηλιάς Γεραφέντη, e.gerafenti@tsomokos.gr, 210 728 9000

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com