AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Έρχεται νωρίτερα η πληρωμή για το Δώρο Χριστουγέννων

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου και έως το τέλος του μήνα αναμένεται να καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό στους εργοδότες το μέρος του Δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στην κρατική συμμετοχή λόγω των αναστολών συμβάσεων εργασίας.

Νωρίτερα από το προβλεπόμενο, δηλαδή περί τις 15 Δεκεμβρίου, εξετάζεται να καταβληθεί και η κρατική συμμετοχή που αντιστοιχεί στο Δώρο Χριστουγέννων, η οποία βέβαια θα είναι σημαντικά μειωμένη, καθώς ο υπολογισμός θα γίνει με βάση όχι τον ονομαστικό μισθό του κάθε εργαζόμενου, αλλά την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ. Η διαδικασία καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων προβλέπεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή.

Το κόστος του μέτρου εκτιμάται σε περίπου 611,45 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 480 εκατ. ευρώ θα δοθούν στους μισθωτούς και τα υπόλοιπα στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκεκριμένα, 420 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που η δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και σε επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται σημαντικά. Οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ανέρχονται σε 105 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον 61,75 εκατ. ευρώ θα λάβουν εργαζόμενοι σε κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα εποχικής λειτουργίας καθώς και σε επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων, με τις αντίστοιχες εισφορές προς τον ΕΦΚΑ να εκτιμώνται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε περίπου 24,7 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, όπως και κάθε χρόνο, το Δώρο Χριστουγέννων του 2020 θα υπολογιστεί, με βάση τους μισθούς του 8μήνου Μάιος – Δεκέμβριος. Και βάσει της νομοθεσίας, πρέπει να έχει καταβληθεί στους εργαζόμενους έως τις 21 Δεκεμβρίου. Αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται, είναι τα ποσά που θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό να δοθούν νωρίτερα από τις 21 Δεκεμβρίου, που είναι η απώτατη ημερομηνία καταβολής του Δώρου, δηλαδή περί τις 15 Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ελέγχου και εντός της ερχόμενης εβδομάδας, βάσει των σχεδιασμών του υπουργείου Εργασίας, θα ξεκινήσει η πληρωμή των επιχειρήσεων για το Δώρο Πάσχα.

Να σημειωθεί ότι το Δώρο Πάσχα καταβλήθηκε στο σύνολό του από τους εργοδότες στους εργαζόμενους έως τις 30 Ιουνίου. Ακόμη βέβαια δεν έχουν εξοφληθεί, καθώς διενεργούνται έλεγχοι από το σύστημα Εργάνη. Και αυτό γιατί βάσει της προβλεπόμενης για το Δώρο Πάσχα διαδικασίας, οι εργοδότες όφειλαν να δηλώσουν στο σύστημα «Εργάνη» τα στοιχεία των εργαζομένων τους, καθώς και το ποσό του επιδόματος εορτών Πάσχα 2020 (μεικτές αποδοχές εργαζομένου και αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές και κρατήσεις), που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης, το οποίο καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου, εντοπίστηκαν 4 επιχειρήσεις που ζήτησαν ποσά πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για έναν εργαζόμενό τους ως Δώρο Πάσχα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τον υπουργό, για εργαζόμενο με μισθό 1.153 ευρώ, επιχείρηση ζήτησε 1,742 εκατ. ευρώ.

Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, υπήρξαν επίσης 11 επιχειρήσεις που ζήτησαν ποσά πάνω από 500.000 ευρώ. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Εργασίας διενεργεί ελέγχους, στους οποίος αποδίδει και την καθυστέρηση στις πληρωμές.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ banner
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αγγελία Ζωοτροφών
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com