email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ, ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 ΚΟΖΑΝΗΣ

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου στο Κέντρο  Προώθησης Απασχόλησης  του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Κοζάνης, όπου σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα αναπτύχθηκε συζήτηση με τον Προϊστάμενο κ. Κιτίδη Κων/νο και το προσωπικό.

Η Βουλευτής άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς και τις προτάσεις βελτίωσης που ανέπτυξαν οι εργαζόμενοι, τόσο σε θεσμικό όσο και σε επίπεδο εφαρμογής, για το ρόλο του ΟΑΕΔ καθώς  και για τα προγράμματα που διαχειρίζεται.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι εστίασαν στη σημαντική τεχνογνωσία του Φορέα σε θέματα ανεργίας και προώθησης της απασχόλησης και τόνισαν την αναγκαιότητα συμμετοχής του, ως βασικού και σταθερού συνομιλητή της πολιτείας, στον  κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό σε θέματα απασχόλησης, σημειώνοντας ότι ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, μπορεί όμως με τις γνώσεις και τα στοιχεία που διαθέτει να κάνει αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Έμφαση δόθηκε και στην ανάγκη σχεδιασμού στοχευμένων προγραμμάτων, στο ρόλος των τοπικών δομών στον τοπικό και περιφερειακό σχεδιασμό, καθώς και στην  αναγκαιότητα ενός ορθολογικού σχεδιασμού προγραμμάτων, που να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανέργων, των εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Επιβεβλημένη, ταυτόχρονα, κρίθηκε η λήψη όλων των αναγκαίων διαδικασιών και μέτρων για την ορθή και χρηστή διαχείριση των κονδυλίων για την προώθηση της απασχόλησης.

Για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας, λόγω της μη λειτουργικότητας του ηλεκτρονικού συστήματος, οι εργαζόμενοι πρότειναν  η κάρτα ανεργίας να διατηρείται μέχρις ότου ο άνεργος βρει θέση εργασίας και να ενεργοποιείται εκ νέου όταν ξαναγίνεται άνεργος.

Για συγκεκριμένα προγράμματα που διαχειρίζεται ο Οργανισμός εξέθεσαν τον προβληματισμό και τη διαφωνία τους αναφορικά με το ότι  οι εγκρίσεις των προγραμμάτων  πραγματοποιούνται κεντρικά, με συνέπεια να μην ανταποκρίνονται πλήρως στις τοπικές ανάγκες και δυνατότητες, και γι’ αυτό πρότειναν την συμμετοχή των τοπικών στελεχών τόσο στις εγκρίσεις όσο και στη διαδικασία των ενστάσεων. Η τεχνογνωσία που διαθέτουν οι τοπικές δομές για τα τοπικά προβλήματα είναι σημαντική και, μόνο εάν ληφθεί υπόψη,  μπορεί να αποφευχθούν προβλήματα, όπως π.χ. η έγκριση δημιουργίας επιχειρήσεων ομοειδών σε κοντινές αποστάσεις.

Αναγκαία, επίσης, κρίθηκε η ενδυνάμωση των ελέγχων στις επιδοτούμενες επιχειρήσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η παροχή κινήτρων για τη διατήρηση αυτών των θέσεων, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και η προστασία των εργαζομένων, ενώ τα μεγάλα ποσά που δόθηκαν στις συμβουλευτικές δομές κατά τη γνώμη τους δεν παρήγαγαν έργο.

Τέλος, αιτήθηκαν τον καθορισμό της έννοιας της καινοτομίας, που, ενώ αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης επενδυτικών προγραμμάτων, δεν είναι ξεκάθαρο τι συμπεριλαμβάνει.

Η Βουλευτής υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει τις προτάσεις τους τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της υλοποίησή τους.

Σχετικά άρθρα

Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ