Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΑΓΟΡΑΜΟΔΙΑΝΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Επιμένει ο Γιώργος Κασαπίδης για την πιστοποίηση της ανωτερότητας του ελληνικού ελαιολάδου βάσει του Ε.Κ. 432/12 και την επίκλιση ισχυρισμών υγείας στη συσκευασία του προϊόντος

Την αναγκαιότητα διαπίστευσης ενός τουλάχιστον εργαστηρίου στη χώρα μας για τις απαραίτητες εξειδικευμένες αναλύσεις που θα πιστοποιούν την ανώτερη ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου έθεσε εκ νέου(για τέταρτη φορά) σε επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης προς το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Ο κ. Κασαπίδης αφού εξέθεσε τα σημαντικότατα οφέλη και πλεονεκτήματα που προκύπτουν για το ελληνικό ελαιόλαδο βάσει των δυνατοτήτων του Ε.Κ. 432/12 ζήτησε από τον κ . Αποστόλου να εξετάσει σοβαρά και επί της ουσίας το θέμα, αποφεύγοντας το παράδειγμα αδιαφορίας των προκατόχων του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασαπίδης έκανε αναφορά στη βαρύνουσα σημασία του ελαιολάδου στην αγροτική μας οικονομία καθώς μαζί με τα ψάρια αποτελούν το κύριο εξαγωγικό μας προϊόν που απασχολεί περί τις 600.000 οικογένειες. Η χώρα μας είναι τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη παραγωγής, όμως, δυστυχώς, κατέχει μόνο το 4% της παγκόσμιας αγοράς συσκευασμένου ελαιολάδου. Στην ισχυροποίηση της θέσης του εθνικού μας προϊόντος στις διεθνείς αγορές δύναται να συμβάλει και η εφαρμογή του Ε.Κ. καθώς επιτρέπει στους παραγωγούς να κάνουν χρήση του “ισχυρισμού καλής υγείας”, γεγονός που θα αυξήσει κατά τουλάχιστον 30% την τιμή παραγωγού στις καλύτερες αγορές του κόσμου. Αν αυτή ποσοτικοποιηθεί στο σύνολο της παραγωγής, το οικονομικό όφελος για παραγωγούς επιχειρήσεις και εθνική οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Για τους λόγους αυτούς κι ενώ βρισκόμαστε έξι μήνες πριν την επόμενη συγκομιδή, ο βουλευτής Κοζάνης επεσήμανε την ανάγκη να διαπιστευτεί τουλάχιστον ένα εργαστήριο που θα πραγματοποιεί τις σχετικές αναλύσεις και θα πιστοποιεί τις ιδιότητες του ελαιολάδου, ενώ παράλληλα, θα δώσει τέλος στη φυγή των παραγωγών και επιχειρήσεων στο εξωτερικό για το σκοπό αυτό.

Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε ότι ήδη προωθείται η συνεργασία του ΕΦΕΤ με δίκτυο εργαστηρίων και επιστημονικούς φορείς με σκοπό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να ανταποκριθεί η χώρα στις απαιτήσεις επίσημου ελέγχου και πρόσθεσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα(πριν την έναρξη της συγκομιδής) θα υπάρχει συγκεκριμένο εργαστήριο που θα πραγματοποιεί αυτή τη διαδικασία πιστοποίησης.

Παράλληλα ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη χαρτογράφηση του ελαιολάδου σε όλα τα στάδια από τη συγκομιδή της ελιάς ως και τη λήξη διατηρησιμότητας του τελικού προϊόντος, ώστε να διασφαλιστεί η ελάχιστη απαιτούμενη συγκέντρωση ουσιών που θα προσδίδουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο εθνικό μας προϊόν.

Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Κασαπίδη για το περιεχόμενο των ερωτήσεων που υποβάλλει καθώς αυτές βοηθούν στο βασικό αίτημα της εποχής που είναι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας.

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ