Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τους 353.000 δολοφονημένους και τις χιλιάδες διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες Έλληνες Πόντιους

Ο Ποντιακός Ελληνισμός, όπως και όλος ο Ελληνισμός της Μ. Ασίας, κράτησε για αιώνες άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού μακριά από τη μητροπολιτική Ελλάδα και δημιούργησε αξιόλογο γα την εποχή  πολιτισμό.

Τον πολιτισμό αυτόν  έφεραν μαζί τους οι Πόντιοι πρόσφυγες στη Μητέρα Ελλάδα και μέχρι σήμερα διατηρούν οι επόμενες γενιές  με δέος και υπερηφάνεια και όλη η ελληνική κοινωνία αγκαλιάζει με αγάπη  και θαυμασμό, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στη διατήρηση  της ιστορικής μνήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η Γενοκτονία των Ποντίων, ωστόσο, είναι ένα ζήτημα που παραμένει ανοιχτό και   οι ψυχές που σφαγιάσθηκαν ζητούν έως σήμερα δικαίωση.

Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα και απαιτούμε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Η ιστορική αποκατάσταση των γεγονότων και ο καταλογισμός των ευθυνών σε όσους προκάλεσαν, σχεδίασαν, ανέχτηκαν, και εκτέλεσαν αυτές τις δολοφονίες και τους διωγμούς αποτελεί ιστορική δικαίωση και παρακαταθήκη για το μέλλον, μία πράξη που δεν χωρίζει αλλά ενώνει και σφυρηλατεί την ειρήνη, τη φιλία και την καλή γειτονία των δύο λαών, αναδεικνύοντας την ιστορική μνήμη απέναντι σε πολιτικές και εθνικιστικές συγκυρίες και σκοπιμότητες.

Σήμερα,  93 χρόνια μετά το βίαιο ξεριζωμό του ελληνισμού της Μ.Ασίας,  χρέος όλων είναι ο αγώνας για τη δικαίωση των θυμάτων, αλλά και ο αγώνας να σταματήσουν οι επεκτατικοί πόλεμοι και η προσφυγιά, που δημιουργούν η σκληρότητα των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων  και η μισαλλοδοξία των εθνικιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων,  και να επικρατήσουν επιτέλους η ειρήνη, η αυτοδιάθεση, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη για όλους τους λαούς του πλανήτη.

Ουζουνίδου Ευγενία, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Π.Ε. Κοζάνης

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5