AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Επίδομα 800 ευρώ: Σήμερα οι πληρωμές για 445.000 εργαζόμενους

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής της ειδικής αποζημίωσης Νοεμβρίου με βάση τα 800 ευρώ σε περίπου 430.000 εργαζόμενους σε αναστολή.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους που κατά το δεύτερο lockdown, τέθηκαν για το μήνα Νοέμβριο σε αναστολή σύμβασης, από τους εργοδότες τους, επιχειρήσεις που κατατάσσονται βάσει ΚΑΔ, στους πληττόμενους από την πανδημία του κορονοϊού κλάδους. Μαζί τους θα πληρωθούν και περίπου 14.500 εργαζόμενοι σε αναστολή, κατά τον ίδιο μήνα, οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή. Το συνολικό ποσό για τις αναστολές Νοεμβρίου που έχει καταβληθεί ή θα καταβληθεί τις επόμενες ημέρες, ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 439,975 εκατ. ευρώ και αφορά 674.871 εργαζόμενους.

Αναλυτικά, και σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα ξεκινήσουν σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, το βράδυ. Συνολικά θα καταβληθούν 251,668 εκατ. ευρώ σε 445.365 δικαιούχους – εργαζόμενους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται 14.736 περιπτώσεις, που αφορούν ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις) με το υπουργείο να εκτιμά πως η πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων, που δεν πληρώθηκαν στις 27 Νοεμβρίου, όταν είχαν εξοφληθεί άλλοι 278.000 εργαζόμενοι κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων, λόγω αστοχιών στις δηλώσεις.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας προκύπτει ότι άλλοι 23.866 εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και καλούνται εφόσον, φυσικά, δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού να προβούν τώρα στην υποβολή δήλωσης στο σύστημα “Εργάνη”.

Το σύστημα «παραμένει ανοικτό για να δέχεται δηλώσεις, ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του του υπουργείο. Και ξεκαθαρίζει ότι το καθεστώς εργασίας άλλων 9.602 ατόμων, που εμφανίζονται στο πληροφοριακό σύστημα με πολλαπλή πλήρη απασχόληση, επανεξετάζεται, προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται στο σύστημα «Εργάνη» οι αιτήσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας μηνός Δεκεμβρίου με ενιαία προθεσμία και διαδικασία για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις, την 31η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τον μήνα Νοέμβριο, μέσω του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη έχουν πραμγατοποιηθεί πληρωμές ποσών ύψους 2,5 δισ. ευρώ σε 3.429.710 δικαιούχους εργαζομένους και σε 185.605 επιχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ, έως το τέλος του έτους θα πρέπει να χορηγηθεί η οφειλόμενη ετήσια κανονική άδεια και το επίδομα αδείας, όπως ενημερώνει η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ). Βέβαια, κατ’ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων περί ετήσιας άδειας, το σύνολο ή το υπόλοιπο οφειλόμενο τμήμα της ετήσιας κανονικής άδειας και του επιδόματος αδείας έτους 2020 των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά το διάστημα από Μάρτιο του 2020 έως Δεκέμβριο του 2020, είτε στο σύνολό του, είτε τμηματικά, μπορεί να μεταφερθεί στο επόμενο ημερολογιακό έτος και πάντως όχι αργότερα από την 30η Ιουνίου 2021.

Όπως μάλιστα επισημαίνει η Συνομοσπονδία, ο χρόνος αναστολής υπολογίζεται ως χρόνος εργασίας για τα δικαιώματα στην ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας και η μεταφορά τους δεν επηρεάζει τα αντίστοιχα δικαιώματα του έτους 2021. Ενδεχόμενη συμφωνία για μη χορήγηση της ετήσιας άδειας είναι άκυρη, υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ και συμπληρώνει πως σε περίπτωση που ο εργοδότης αρνείται να χορηγήσει την ετήσια άδεια ανάπαυσης που ζήτησε ο εργαζόμενος, τότε οφείλει την πληρωμή της σε χρήμα με προσαύξηση 100%.

Στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ δίνονται αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση της ετήσιας άδειας. Επίσης διατίθεται online εφαρμογή του ΚΕ.Π.Ε.Α., με την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-epidoma-adeias.php. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και νέα online εφαρμογή υπολογισμού αδείας σε σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης: https://www.kepea.gr/calc-adeia-ek-peritropis.php.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com