Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΕΤΣΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΟΔΡΑΣ ΡΗΓΑΣ
ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
SportsBase

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζιώγας

Ενοίκια: Ενημέρωση για τις αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Την έκδοση ανακοίνωσης που να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες για τον προγραμματισμό της εκκαθάρισης και καταβολής των αποζημιώσεων που δικαιούνται νομίμως εξ αιτίας της αναγκαστικής μείωσης ή και μη καταβολής μισθωμάτων λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, ζήτησε η ΠΟΜΙΔΑ από το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, δεδομένου ότι έχουν ήδη παρέλθει εννέα μήνες από τη λήξη των αναγκαστικών μειώσεων ενοικίων και εν όψει και της ανάρτησης των νέων φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Επίσης κατόπιν της δημοσίευσης του Ν.4926/2022, με το άρθρο 121 του οποίου επιβλήθηκε αναδρομικό «πλαφόν» 3% στα επαγγελματικά μισθώματα, η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε να προβούν άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να μην επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ (άρθρο 54 ΚΦΔ) στις σχετικές αναδρομικές τροποποιητικές δηλώσεις των εκμισθωτών για τους προηγούμενους μήνες του 2022.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο
Τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση ιδιοκτητών για εκκρεμείς αποζημιώσεις μειώσεων μισθωμάτων λόγω COVID – Απαλλαγή από πρόστιμα αναδρομικών τροποποιητικών δηλώσεων εκμισθωτών λόγω πλαφόν 3%.

Αξιότιμοι κοι Υπουργοί, κε Διοικητά, Χριστός Ανέστη,

Η οργάνωσή μας είναι δέκτης καθημερινών ερωτημάτων και διαμαρτυριών από εκμισθωτές ακινήτων και τους φοροτεχνικούς τους, από όλη τη χώρα, σχετικά με το ότι, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν καταβάλει τα στελέχη του Υπουργείου σας και της ΑΑΔΕ, εξακολουθεί να εκκρεμεί η εκκαθάριση και καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται νομίμως εξ αιτίας της αναγκαστικής μείωσης ή και μη καταβολής μισθωμάτων λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, και το ότι δεν έχουν σαφή πληροφόρηση επί του όλου θέματος, παρότι έχουν παρέλθει εννέα μήνες από τη λήξη των αναγκαστικών μειώσεων ενοικίων.

Για τους λόγους αυτούς, και εν όψει και του ότι επίκειται να αναρτηθούν και οι εφετινές υποχρεώσεις του ΕΝΦΙΑ, αλλά και του Φόρου Εισοδήματος, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο θέμα αυτό, και να σας ζητήσουμε να εκδοθεί ανακοίνωση που να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η όλη παραπάνω διαδικασία, και συγκεκριμένα πότε έχει προγραμματιστεί από το Υπουργείο σας και την αρμόδια Αρχή:

1. Να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεων COVID και να καταβληθούν όλα τα υπόλοιπα ποσά αποζημιώσεων, συμπεριλαμβανομένων και όσων σχετίζονται με υπεκμισθώσεις ακινήτων.

2. Να ανοίξει η εφαρμογή για υποβολή διορθωτικών δηλώσεων COVID για τους μήνες Ιούνιο & Ιούλιο 2021 διότι για αυτό το χρονικό διάστημα δόθηκε η ευκαιρία μόνο για αρχικές δηλώσεις.

3. Να ανοίξει η εφαρμογή για υποβολή διορθώσεων και δηλώσεων COVID της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020, που αποτελεί όχι μόνον μόνιμο αίτημά μας αλλά και ηθική υποχρέωση του Κράτους έναντι των πολιτών που αδικήθηκαν κατάφωρα από την κατά το χρόνο εκείνο αναπόφευκτη πρωτόλεια λειτουργία του συστήματος δηλώσεων και τις ψευδείς δηλώσεις των ενοικιαστών τους.

4. Να εμφανίζεται στην «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» των φορολογουμένων κάθε πληροφορία που τους αφορά σε σχέση με τις εκκρεμότητες αυτές και ενδεχόμενους συμψηφισμούς με τις νέες φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Επίσης, κατόπιν της δημοσίευσης του Ν.4926/2022, με το άρθρο 121 του οποίου επιβλήθηκε αναδρομικό «πλαφόν» 3% στα επαγγελματικά μισθώματα, παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να μην επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ (άρθρο 54 ΚΦΔ) στις σχετικές αναδρομικές τροποποιητικές δηλώσεις των εκμισθωτών για τους προηγούμενους μήνες του 2022.

Σχετικά άρθρα

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΑΡΕΤΗ ΛΙΟΥΠΑ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΣ
ΦΑΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
ΤΑΞΙ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ
BALKAN ELECTRIC
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΖΗΤΑΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ
Ζητείται γυναίκα για φύλαξη ηλικιωμένου
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣΕΡΒΕΡΗ ΓΩΝΙΑ
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ενοικιάζεται Β. Ντόκου
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
Πωλείται επιχείρηση καφέ
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com