Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Έγκριση συμμετοχής του Just Transition Living Lab στο European Network of Living Labs (ENoLL)

Εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες στη Βαρκελώνη, από τη Γενική Συνέλευση του ENoLL, η συμμετοχή του Just Transition Living Lab, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Ζωντανών Εργαστηρίων (European Network of Living Labs-ENoLL).

Το Just Transition Living Lab  Ιδρύθηκε το 2022, στην Κοζάνη και αποτελεί μία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς ιδρυτικά του μέλη είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Ινστιτούτο Δίκαιης Μετάβασης Ελλάδας (jtig.org). Φορέας υποδοχής είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (uowm.gr).

Το JTLL είναι ένα εκπαιδευτικό και συνεργατικό Ζωντανό Εργαστήριο Έρευνας και Καινοτομίας, που αποσκοπεί στη διεξαγωγή εξειδικευμένης επιστημονικής έρευνας και συνεργασίας σε διάφορους τομείς όπως αυτός της ενέργειας και του περιβάλλοντος, της υγείας, της επιχειρηματικότητας και των start-ups, της κοινωνικής καινοτομίας και της συμπερίληψης, στο πλαίσιο που διαμορφώνεται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία της «Δίκαιης Μετάβασης» που βιώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με πολλές άλλες περιοχές της Ευρώπης. Επιπλέον, αποτελεί το μοναδικό Living Lab στον κόσμο που ασχολείται με θέματα Δίκαιης Μετάβασης.

Επιδιώκει τη διασύνδεση της επιστημονικής κοινότητας με τους σημερινούς φοιτητές (και αυριανούς επιχειρηματίες και εργαζομένους), την αυτοδιοίκηση και την επιχειρηματική κοινότητα στις περιοχές της μετάβασης που αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας τους.

Το JTLL υποστηρίζει, προωθεί και υλοποιεί δράσεις για την βιώσιμη και ολιστική ανάπτυξη όλων των μερών του τετραπλού έλικα (Quadruple Helix), κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης και της αναπόφευκτης αναμόρφωσης της οικονομίας στις αντίστοιχες περιοχές απολιγνιτοποίησης.

Τι είναι τα Ζωντανά Εργαστήρια (LL);

Τα Ζωντανά Εργαστήρια (LL) είναι αληθινά (και όχι εικονικά) περιβάλλοντα, στοχευμένα στον ελεύθερο πειραματισμό, διεπαφή και τεστάρισμα μεταξύ των συμμετασχόντων (φοιτητές, ακαδημαϊκή κοινότητα, επιχειρήσεις, αυτοδιοίκηση κλπ), με σκοπό την ενδυνάμωση της συν-δημιουργίας και της καινοτομίας, ανάμεσα στους κύριους εταίρους του Τετραπλού Έλικα, όπως οι πολίτες, η αυτοδιοίκηση, οι επιχειρήσεις, η ακαδημαϊκή κοινότητα.

 

 Τι είναι το ENoLL;

Αποτελεί το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Ζωντανών Εργαστηρίων (European Network of Living Labs). Είναι διεθνής, ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στον οποίο συμμετέχουν Ζωντανά Εργαστήρια (LL) από όλο τον κόσμο, αφού έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς μία διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης από ανεξάρτητους αξιολογητές. Το ENoLL υποστηρίζει την ανταλλαγή γνώσης και καλών πρακτικών, κοινές δράσεις και συνεργασίες σε διεθνή project ανάμεσα στα πάνω από 480 εγκεκριμένα μέλη του από όλη την υφήλιο. Με την προώθηση της ιδέας των Ζωντανών Εργαστηρίων, στόχος του ENoLL είναι η διαμόρφωση των κατάλληλων πολιτικών της Ε.Ε. και η ενίσχυση του θεσμού των Ζωντανών Εργαστηρίων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com