Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΕΕ: Πώς θα γεφυρωθεί το χάσμα στις αγροτικές περιοχές

Ανάγκη η δημιουργία μηχανισμού προστασίας της υπαίθρου

Υποστηρίζοντας ότι οι αγροτικές περιοχές αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% της επικράτειας της ΕΕ και φιλοξενούν το 30% του πληθυσμού της, οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι οι ανάγκες των αγροτικών κοινοτήτων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται θετικά όταν η Κομισιόν νομοθετεί και ανακοινώνει χρηματοδοτικά προγράμματα για τη γεωργία ή τις πολιτικές συνοχής.

Συγκεκριμένα, οι αγροτικές περιοχές αντιπροσωπεύουν το 83% της συνολικής επικράτειας της ΕΕ και έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για την παραγωγή τροφίμων, τα δάση και την παραγωγή ενέργειας. Φιλοξενούν επίσης περίπου 137 εκατομμύρια ανθρώπους (30% του πληθυσμού της ΕΕ), αριθμός που μειώνεται τις τελευταίες πέντε δεκαετίες.

Η γήρανση του πληθυσμού είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις: για κάθε αγρότη κάτω των 35 ετών, υπάρχουν περισσότεροι από έξι αγρότες άνω των 65 ετών.

Επιπλέον, ο αριθμός των εκμεταλλεύσεων στην ΕΕ-27 μειώθηκε κατά 32% μεταξύ 2003 και 2016, με τη μεγαλύτερη μείωση να παρατηρείται μεταξύ των μικρών εκμεταλλεύσεων. Οι οικογενειακές εκμεταλλεύσεις αντιπροσώπευαν το 92% των 10,5 εκατομμυρίων εκμεταλλεύσεων στην ΕΕ το 2016. Μέχρι το 2040, η ΕΕ ενδέχεται να χάσει επιπλέον 6,4 εκατομμύρια αγροκτήματα.

Επισημαίνοντας ότι η δημογραφική παρακμή και η γήρανση θα συνεπάγονται προκλήσεις για την επισιτιστική ασφάλεια και ότι οι αγροτικές κοινότητες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις σχετικά με την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και οικονομικές ευκαιρίες, οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Κομισιόν να άρει τα εμπόδια στην πολυταμειακή προσέγγιση και να βελτιώσει τον συντονισμό μεταξύ ΕΕ και εθνικών μέσα χρηματοδότησης.

Το Κοινοβούλιο τονίζει επίσης τη σημασία της εφαρμογής ενός μηχανισμού προστασίας της υπαίθρου για πρωτοβουλίες της ΕΕ, προτρέποντας να καταστεί υποχρεωτικός και υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμμετοχής των τοπικών και περιφερειακών αρχών στον καθορισμό και την εφαρμογή αυτών των μηχανισμών.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ