email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Αλλάζω συσκευή
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Αλλάζω συσκευή
Alpha Bank
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO

Κατηγορίες

ΕΜΒΟΛΙΟ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Δήμος Δεσκάτης: H απόφαση ένταξης του έργου «Έξυπνης Πόλης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020 (ΕΣΠΑ)

Ο Δήμος Δεσκάτης ανακοινώνει την ένταξη ενός (1) έργου προμήθειας/υπηρεσίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020. Ο σχεδιασμός του έργου έγινε λαμβάνοντας υπόψη τα εγκεκριμένα σχέδια και τις προτεραιότητες της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πιο συγκεκριμένα η ένταξη αφορά το έργο με τίτλο «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης δημοτών και εφαρμογές έξυπνης πόλης στο Δήμο Δεσκάτης» προϋπολογισμού 190.588,00 €.

Αντικείμενο του έργου είναι η εγκατάσταση μιας πλατφόρμας εξυπηρέτησης των Δημοτών και των επιχειρήσεων του Δήμου με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Πρακτικά θα γίνει εγκατάσταση ενός κεντρικού αριθμού εξυπηρέτησης όλων των αιτημάτων δημοτών οι οποίοι θα τον καλούν και αυτόματα (χωρίς χρήση ανθρώπου), θα καταγράφεται το αίτημα τους και με διαδικασία voice to text θα αποστέλλεται αυτόματα στην αντίστοιχη αντιδημαρχία όπου και θα αξιολογείται σχετικά ώστε να δρομολογηθεί στην κατάλληλη διεύθυνση/ υπηρεσία του Δήμου. Για λόγους ευκολίας θα υπάρχει τόσο εφαρμογή στο κινητό όσο και μέσω διαδικτυακής σελίδας.

Ο Δήμος στοχεύει στο να παρέχει πραγματικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες θα υποκαθιστούν την μετάβαση του δημότη στις υπηρεσίες του Δήμου, βελτιώνοντας τον βαθμό εξυπηρέτησης των δημοτών/ επιχειρήσεων. Ο χρήστης ανά πάσα στιγμή θα είναι σε θέση να ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του κάνοντας αναζήτηση εγγράφων με το πρωτόκολλο που έχει λάβει από το σύστημα. Μέσω του συστήματος ο κάθε δημότης και η κάθε επιχείρηση θα είναι σε θέση να υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση για συγκεκριμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, να κάνει χρήση της δικής του ηλεκτρονικής υπογραφής, να λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου, να παρακολουθεί την αίτησή του και να λαμβάνει αυτοματοποιημένα απάντησή-ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, η οποία θα έχει διεκπεραιώσει το αίτημα με χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής από τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Δεσκάτης.

Επιπλέον από το έργο προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) αισθητήρων  μέτρησης και απομακρυσμένης διαχείρισης της κατανάλωσης ρεύματος σε δημόσια κτίρια με στόχο την μείωση της άσκοπης κατανάλωσης ρεύματος και της ρευματοκλοπής.

Επικουρικά, ο Δήμος μέσα από το έργο θα ενοποιήσει βάσεις γεωχωρικών δεδομένων (GIS) σε μία ενιαία web εφαρμογή μέσω της υλοποίησης μιας ΥΓΕΠ (Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών) σε ανοικτό λογισμικό ώστε να υπάρχει ένα σημείο εξυπηρέτησης των κατοίκων στο οποίο θα αναρτηθεί όλο το υφιστάμενο περιεχόμενο από προηγούμενα έργα.

Τέλος μέσω του έργου θα γίνει εγκατάσταση και επέκταση ασύρματου δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης σε δέκα πέντε (15) σημεία (πλατείες και χωριά) με εγκατάσταση τριάντα (30) access points και του σχετικού εξοπλισμού ώστε να παρέχεται στους λιγοστούς κατοίκους και παιδιά πρόσβαση στο Internet.

Με την ολοκλήρωση της πράξης ο Δήμος θα αξιοποιεί πλήρως της τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών για τον έλεγχο και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες του.

Στόχος του έργου είναι επίσης να υπάρχουν στοιχεία καταναλώσεων για όλες τις παροχές του Δήμου και να γίνονται συγκρίσεις ανά έτος, ανά δημοτικό διαμέρισμα, ανά τύπο σύνδεσης κτλ. και τη μείωση του λειτουργικού κόστους στους τομείς ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

Σχετικά άρθρα

tsiarsiotis
Αγίου Κοσμά 4
Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com