ΟΠΑΠ
SPONSORS
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
POTIKA MYRTO
PAPAGEORGIOU
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
ΟΠΑΠ

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
DONAS

Grevenamedia @facebook

ΙΩΑΝΝΑ
IKTEO
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
tsiarsiotis
Καφενείο
KARTSIOUNIS
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Δημιουργία και διεθνής ανάδειξη διαπεριφερειακής τουριστικής αγοράς μεταξύ Γρεβενών και Καλαμπάκας και προσέλκυση τουριστών από Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι και Φουτζέιρα)

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Καλαμπάκας με τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου, τον κ. Τ. Κοψαχείλη και τον πρώην Γενικό Γραμματέα Τουρισμού της Τουρκίας και επιχειρηματία στο χώρο του Τουρισμού, κ. Κεμάλ Σισέκ, έπειτα από αίτημα του τελευταίου προς τον Βουλευτή Γρεβενών, με τον οποίο συνδέονται με χρόνια φιλία. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προοπτική της καθιέρωσης μιας διαπεριφερειακής τουριστικής αγοράς μεταξύ του Δήμου Καλαμπάκας και των όμορων περιοχών και η ειδική στόχευσή της στη διοργάνωση περιηγήσεων και στην προσέλκυση τουριστών από την Τουρκία και τις Χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίες είναι μια αναδυόμενη και με ιδιαίτερη δυναμική αγορά, αφού περιλαμβάνονται σε αυτή υψηλά κατά κεφαλήν εισοδήματα σε μεγάλο εύρος του πληθυσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην Τουρκία 16 εκατομμύρια ανθρώπων βρίσκονται στην κατηγορία των εκατομμυριούχων.

Ο κ. Σισέκ εξέφρασε το ενδιαφέρον και την τάση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα και την περιοχή των Μετεώρων και των Γρεβενών, τόσο από την Τουρκία, όσο και, κυρίως, από τα αραβικά εμιράτα και συγκεκριμένα, το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι και τη Φουτζέιρα καθώς και από την Σαουδική Αραβία αλλά και το Κατάρ.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην περιοχή και προκειμένου τα Γρεβενά να γίνουν η πόλη που θα ενώσει το όλο εγχείρημα, δηλαδή όλες οι δράσεις να έχουν ως αφετηρία τα Γρεβενά, ο κ. Σισέκ μαζί με τον κ. Κοψαχείλη συναντήθηκαν με το προεδρείο των ξενοδόχων Γρεβενών, για να εξετάσουν την εφαρμοσιμότητα του όλου σχεδιασμού. Συμφωνήθηκε επίσης, στο αμέσως προσεχές διάστημα να επισκεφθούν την πόλη των Γρεβενών και την Καλαμπάκα ο κ. Σισέκ μαζί με μία ομάδα από tour operators ώστε να διοργανώσουν μία πρώτη τουριστική περιήγηση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση αυτού του τουριστικού προϊόντος.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ, η οποία έχει αγαστές σχέσεις με την Ιερά Μονή του Οσίου Νικάνορα, χάρη στον αγιογράφο Κατελάνο Φράγκο και στην ιστορική αμοιβαιότητα συνδρομής και αλληλοβοήθειας. Εκεί, ο κ. Σισέκ είχε την ευκαιρία να θαυμάσει το φυσικό περιβάλλον των Μετεώρων, τα οποία θα αποτελέσουν τον κεντρικό άξονα και κόμβο του εγχειρήματος.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τα προϊόντα των Γρεβενών, τα οποία δύνανται να αποκτήσουν μία ισχυρή εξαγωγική δυναμική προς τις ανωτέρω αγορές στα πλαίσια της μελλοντικής τουριστικής κίνησης αλλά και της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας με τις αραβικές χώρες και την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Follow Us

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Πωλείται
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης