Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δημιουργία και διεθνής ανάδειξη διαπεριφερειακής τουριστικής αγοράς μεταξύ Γρεβενών και Καλαμπάκας και προσέλκυση τουριστών από Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι και Φουτζέιρα)

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Καλαμπάκας με τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου, τον κ. Τ. Κοψαχείλη και τον πρώην Γενικό Γραμματέα Τουρισμού της Τουρκίας και επιχειρηματία στο χώρο του Τουρισμού, κ. Κεμάλ Σισέκ, έπειτα από αίτημα του τελευταίου προς τον Βουλευτή Γρεβενών, με τον οποίο συνδέονται με χρόνια φιλία. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προοπτική της καθιέρωσης μιας διαπεριφερειακής τουριστικής αγοράς μεταξύ του Δήμου Καλαμπάκας και των όμορων περιοχών και η ειδική στόχευσή της στη διοργάνωση περιηγήσεων και στην προσέλκυση τουριστών από την Τουρκία και τις Χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίες είναι μια αναδυόμενη και με ιδιαίτερη δυναμική αγορά, αφού περιλαμβάνονται σε αυτή υψηλά κατά κεφαλήν εισοδήματα σε μεγάλο εύρος του πληθυσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην Τουρκία 16 εκατομμύρια ανθρώπων βρίσκονται στην κατηγορία των εκατομμυριούχων.

Ο κ. Σισέκ εξέφρασε το ενδιαφέρον και την τάση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα και την περιοχή των Μετεώρων και των Γρεβενών, τόσο από την Τουρκία, όσο και, κυρίως, από τα αραβικά εμιράτα και συγκεκριμένα, το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι και τη Φουτζέιρα καθώς και από την Σαουδική Αραβία αλλά και το Κατάρ.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην περιοχή και προκειμένου τα Γρεβενά να γίνουν η πόλη που θα ενώσει το όλο εγχείρημα, δηλαδή όλες οι δράσεις να έχουν ως αφετηρία τα Γρεβενά, ο κ. Σισέκ μαζί με τον κ. Κοψαχείλη συναντήθηκαν με το προεδρείο των ξενοδόχων Γρεβενών, για να εξετάσουν την εφαρμοσιμότητα του όλου σχεδιασμού. Συμφωνήθηκε επίσης, στο αμέσως προσεχές διάστημα να επισκεφθούν την πόλη των Γρεβενών και την Καλαμπάκα ο κ. Σισέκ μαζί με μία ομάδα από tour operators ώστε να διοργανώσουν μία πρώτη τουριστική περιήγηση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση αυτού του τουριστικού προϊόντος.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ, η οποία έχει αγαστές σχέσεις με την Ιερά Μονή του Οσίου Νικάνορα, χάρη στον αγιογράφο Κατελάνο Φράγκο και στην ιστορική αμοιβαιότητα συνδρομής και αλληλοβοήθειας. Εκεί, ο κ. Σισέκ είχε την ευκαιρία να θαυμάσει το φυσικό περιβάλλον των Μετεώρων, τα οποία θα αποτελέσουν τον κεντρικό άξονα και κόμβο του εγχειρήματος.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τα προϊόντα των Γρεβενών, τα οποία δύνανται να αποκτήσουν μία ισχυρή εξαγωγική δυναμική προς τις ανωτέρω αγορές στα πλαίσια της μελλοντικής τουριστικής κίνησης αλλά και της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας με τις αραβικές χώρες και την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ