Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΔΗΚΕΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: «Τα αστέρια σημεία στον ουρανό»

#KE2017grΗ Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών πραγματοποίησε μία ακόμη δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας του δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, που συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας με θέμα : «Τα αστέρια σημεία στον ουρανό».

Ένα θέμα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους. Με τη βοήθεια της  εμψυχώτριας Ευαγγελίας Κοτλίδα, δόθηκε στα παιδιά η  ευκαιρία  να γνωρίσουν τους πλανήτες  του ηλιακού μας συστήματος. Συζητήσαμε μαζί τους για τα αστέρια, τον  ήλιο, τη σελήνη, τους κομήτες ,τα πεφταστέρια κ.α.π. Μιλήσαμε  για μια φανταστική σφαίρα, η οποία περιβάλλει τον πλανήτη Γη, πάνω στην οποία απεικονίζονται τα αστέρια.

Αμέσως μετά, αφού διαβάσαμε το παραμύθι του  Oliver Jeffers «Πώς να πιάσεις ένα αστέρι», ζητήσαμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα ίδια κάτι σχετικό, με το θέμα που αναλύθηκε. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και μέσα απ’ αυτήν την δραστηριότητα μπόρεσαν  αρχικά να λυθούν  οι ερωτήσεις κι οι απορίες τους, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα καίριες κι επιτυχημένες , και  να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον τους ως το τέλος.

Στο τέλος της δράσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το αυτοσχέδιο μίνι πλανητάριο, το οποίο μας βοήθησε να εισέλθουμε πραγματικά κι όχι εικονικά στον κόσμο του ηλιακού μας συστήματος με τη βοήθεια ενός φακού.

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5