Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

« Διεθνής υποστήριξη για τον ΦΟΔΣΑ στην Πρόταση του Πρόεδρου Μ.Γεράνη για την ΕΓΝΑΤΙΑ διαχείριση Στερεών Αποβλήτων»

Ο Προέδρος του ΦοΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της  Διεθνούς Ένωση Στερεών Αποβλήτων (International Solid Waste Association – ISWA) στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ  και συζήτησαν σε βάθος την πρόσφατη πρόταση του Πρόεδρου του ΦΟΔΣΑ να  προχωρήσει  στην υλοποίηση της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ» Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων   μέσα από την αξιοποίηση των υποδομών που θα ενώνει και τους 5 ΠΕΣΔΑ (Ανατ. Μακεδονία και Θράκη, Κεντ. Μακεδονία, Δυτ. Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία) για την αξιοποίηση του υπολείμματος αλλά και για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής αποτελεσματικής λύσης ευρύτερα στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ εξέθεσε το βασικό περίγραμμα της πρότασης που στοχεύει να υλοποιήσει την κυκλική οικονομία στην πράξη, να λύσει οριστικά το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων στη Βόρεια Ελλάδα και να απαλλάξει τους δήμους και τους φορείς διαχείρισης από το άγχος των χωματερών και τη διαρκή αναζήτηση νέων χώρων ταφής. Ο Πρόεδρος της ISWA συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΦοΔΣΑ για την πρωτοβουλία του και υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη πρόταση δίνει μια καινούρια διάσταση στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη Βόρεια Ελλάδα και τόνισε ότι η ISWA είναι διαθέσιμη να βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού σχεδίου που θα κάνει πραγματικότητα και ταυτόχρονα θα προσαρμόζει το πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας στην ελληνική πραγματικότητα.

Συζητήθηκε επίσης η θεσμική συνεργασία της ISWA με το ΦΟΔΣΑ, μιας και  η αποστολή της Διεθνούς Ένωσης είναι να δημιουργούνται παγκόσμιες συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων, γνώσεων και ιδεών με στόχο τη βελτίωση των πρακτικών διαχείρισης των αποβλήτων και των φυσικών πόρων. Μέσα από την συνεργασία και την συστηματική ανοικτή διαβούλευση, οι δυο φορείς θα διαμορφώσουν το πλαίσιο που θα ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων καθώς και την εναρμόνιση του Εθνικού Σχεδιασμού με τους Περιφερειακούς και τοπικούς σχεδιασμούς των δήμων με στόχο την ανάδειξη της Κυκλικής οικονομίας.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης τόνισε ότι:  «Είναι επιτακτική ανάγκη πια μέσα από  την κυκλική οικονομία να κάνουμε το άλμα στην ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων, γιατί τη χώρα μας δεν την έχουμε κληρονομήσει από τους γονείς μας αλλά τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας. Από τη μεριά μας ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να αποτελέσει σταθμό αλλά και εφαλτήριο για μια νέα τάξη πραγμάτων στην ολοκληρωμένη διαχείριση και να είναι η πυξίδα για την υπόλοιπη Ελλάδα».

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5