Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ. Γρεβενών: Μάρτιος … ο μήνας της ποίησης!!!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης “στις βιβλιοθήκες κάθε μήνα έχουμε…θέμα!”: Μάρτιος … ο μήνας της ποίησης!!!, γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα της ποίησης με τμήματα των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας στις 12,15,19 και 21 Μαρτίου.
Με την πολύ καλή διάθεση και τον ενθουσιασμό των παιδιών και των δασκάλων, ξεκινήσαμε την πρώτη δράση, διαβάζοντας την ιστορία του ποιήματος που γιατρεύει τα ψάρια και ένα απόσπασμα του βιβλίου “Φλώρα και Οδυσσέας”. Στη συνέχεια, ακούσαμε από τους μαθητές τις ευφάνταστες απαντήσεις που έδωσαν στο ερώτημα: « τι σημαίνει για αυτούς ποίηση» και τις αποτυπώσαμε σ ένα μαγευτικό κολάζ. Οι ίδιοι, εμπνεύστηκαν από όμορφες εικόνες, περιγράφοντάς τες με πλούσιες λέξεις και πλέκοντάς τες, δημιουργώντας όμορφα ποιήματα.
Στη δεύτερη δράση, ξεφυλλίσαμε βιβλία με ποιήματα και ζωγραφιές και βιβλία με έργα γνωστών ζωγράφων, συνδέοντας έτσι την ποίηση με την τυπογραφία, την ζωγραφική και τον κινηματογράφο. Τα παιδιά, τακτοποιώντας έξυπνα τα γράμματα μιας λέξης, ζωγράφισαν μια εικόνα για αυτή, η οποία με τη σειρά της έδωσε την ιδέα για μικρά, χαρούμενα και παιχνιδιάρικα ποιήματα, που στη συνέχεια απήγγειλαν ο καθένας ξεχωριστά, με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Στην τρίτη δράση, οι μαθητές που συμμετείχαν, διάβασαν στίχους ποιημάτων από τη συλλογή των βιβλίων που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη και ότι τους έκανε εντύπωση το αντέγραψαν σε καρτέλες. Παρά τον βροχερό καιρό των ημερών, βγήκαμε έξω και κρεμάσαμε τους στίχους σε δέντρα έξω από τη βιβλιοθήκη αλλά και της κεντρικής πλατείας, προκαλώντας έτσι το ενδιαφέρον και την περιέργεια πολλών περαστικών.
Στην τέταρτη συνάντηση, παίξαμε παιχνίδια με την ποίηση. Οι μικροί μας φίλοι εντόπισαν μέσα από την πλούσια συλλογή των παιδικών βιβλίων, τίτλους που τους έκαναν εντύπωση. Με τη ζωηρή τους φαντασία, τους έπλεξαν και δημιούργησαν εξαιρετικά ποιήματα.
Τέσσερις ξεχωριστές ημέρες γεμάτες ποίηση, απαγγελίες, έμπνευση, ζωγραφική, δημιουργία, χαρά κι ευχαρίστηση.
Ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη και συγκεκριμένα την κ. Ειρήνη Βοκοτοπούλου για τα απίθανα προγράμματα που μας προτείνει και μας δίνει την ευκαιρία για έμπνευση και δημιουργία.
Τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στις δράσεις της βιβλιοθήκης, συνοδεύοντας τους μαθητές και συγκεκριμένα τον Αλέξη Μητρόπουλο από το 6ο Δημοτικό, την Τζένη Ποσναΐδου από το 7ο Δημοτικό, τη Σοφία Ζιάκα από το 2ο Δημοτικό και τους Αργύρη Καραλιόλιο και Μαρία Παρασκευά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο.
Τις εθελόντριες Δήμητρα Μπαζούκη και Πολυξένη Νταγκούμα, για την πολύτιμη βοήθειά τους στην τρίτη δράση.
Ιδιαίτερα, τους απίστευτους μαθητές που μας έδωσαν την απάντηση στην ερώτηση τι είναι ποίηση…….
”Ποίηση είναι μια βιβλιοθήκη γεμάτη από παιδιά”!!!!!

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5