Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν την επιστρεπτέα προκαταβολή

Πληγέντες από την πανδημία οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση χορήγησης επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά θεωρούν πως απορρίφθηκαν άδικα, έχουν τώρα το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση διεκδικώντας τη χορήγηση των ενισχύσεων τη χορήγηση των ενισχύσεων του τρίτου και τέταρτου κύκλου. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενεργοποίησε ήδη την πλατφόρμα υποβολής ενστάσεων και ενημερώνει τόσο μέσω του Taxisnet (e-κοινοποιήσεις) όσο και μέσω email όσους «κόπηκαν» για το δικαίωμά τους να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση. Το χρονικό περιθώριο που δίνεται μπορεί να θεωρηθεί ασφυκτικό καθώς η προθεσμία εκπνέει εντός πέντε ημερών από την ειδοποίηση.

Στους επτά κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής , οι αιτήσεις οι οποίες απορρίφθηκαν είναι εκατοντάδες χιλιάδες – πολλές φορές επαναλαμβανόμενα ΑΦΜ- και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η αιτία της απόρριψης είναι η αδυναμία κάλυψης των κριτηρίων.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις άλλωστε όπου επιχειρηματίες αντιμετώπισαν το μέτρο ως ευκαιρία για τζάμπα λεφτά από το κράτος με τις αιτήσεις να υποβάλλονται μαζικά ακόμα και από πολλούς οι οποίοι εμφάνιζαν αύξηση τζίρου στη διάρκεια της πανδημίας ή ήταν καραμπινάτοι φοροφυγάδες έχοντας δηλώσει στην εφορία ετήσιο τζίρο ακόμα και 1.000 ευρώ!

  • Μονοπρόσωπη ΙΚΕ στην Πελοπόννησο, που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο κρέατος, είχε δηλώσει συνολικό τζίρο 3.000 ευρώ για το 2019. Πριν από την έναρξη του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για τα τρία τελευταία τρίμηνα του 2019, με τζίρο συνολικού ύψους 1,9 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις:
  • ΕΠΕ στην Αττική, που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο εξοπλισμού γραφείου, η οποία είχε υποβάλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ το 2019 και το 2020, αλλά πριν από την έναρξη του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για τα τέσσερα τρίμηνα του 2019, με τζίρο συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
  • Ξενοδοχείου στη Θεσσαλία με μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ το 2019 και το 2020 και άλμα τζίρου στα 3 εκατ. ευρώ το 2019 και 1 εκατ. ευρώ το 2020 λίγο πριν την έναρξη του πέμπτου κύκλου επιστρεπτέας επίσης με τροποποποιητική δήλωση ή ακόμα
  • Η ΙΚΕ με αντικείμενο την παραγωγή φυτών στην Αττική με τζίρο 7.000 ευρώ το 2019 και το 2020 η οποία ξαφνικά «θυμήθηκε» τζίρο 2 εκατ. ευρώ το 2019 λίγο πριν κάνει αίτηση για την επιστρεπτέα.

Δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις εξετάζονται εξονυχιστικά από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για τα περαιτέρω.

Σε μία τόσο μαζική διαδικασία ενισχύσεων όμως δεν μπορούν να αποκλειστούν και τα λάθη. Για αυτές τις περιπτώσεις δίνεται το δικαίωμα ένστασης.

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι θα λάβουν τη σχετική ειδοποίηση έχουν περιθώριο πέντε ημερών για την υποβολή ένστασης (δεν διευκρινίζεται αν ο χρόνος μετρά από την αποστολή του μηνύματος ή από την ανάγνωσή του…) μέσω της πλατφόρμας MyBusinessSupport, τόσο για την επιστρεπτέα προκαταβολή όσο και για την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Θα πρέπει να συμπληρώσουν πληροφορίες όπως σε ποιο κύκλο έκαναν αίτηση για τη χορήγηση επιστρεπτέας, γιατί θεωρούν πως εσφαλμένα απορρίφθηκε και να υποβάλλουν βεβαίως συνημμένα τα δικαιολογητικά τα οποία αποδεικνύουν την εσφαλμένη απόρριψη.

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ