AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

Αγγελία προσωπικού Μάλια Ηρακλείου Κρήτης
ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Δεν υπάρχει αύριο: Τώρα είναι η ώρα!

Συμπατριώτισσα

Συμπατριώτη

Γρεβενιώτισσα και Γρεβενιώτη

Η συμμετοχική πρόταση που έγινε στο πρόσωπό μου, να είμαι υποψήφιος Βουλευτής στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που ιδρύθηκε στις 3 Γενάρη από τον Πρόεδρο της σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ.Α. Παπανδρέου και από χιλιάδες αγωνιστές κοινών ιδεών και αξιών από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, είναι μεγάλη τιμή  για μένα όπως και μεγάλη ευθύνη.

Μια συμμετοχική πρόταση που την δύσκολη αυτή περίοδο, κατά την οποία κρίνεται η μετά το μνημόνιο πορεία της χώρας και η Ελληνική κοινωνία προσδοκά διεξόδους ρεαλιστικές και αποτελεσματικές και επιτρέπει ξανά στον πολίτη να ελπίζει, να συμμετέχει και να συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια με τις δικές του ιδέες, απόψεις, θέσεις και προτάσεις  μέσα από ένα ελληνικό σχέδιο εξόδου.

Μια συμμετοχική πρόταση που επιχειρεί να θέσει τέρμα στις άγονες αντιπαραθέσεις και στην πόλωση που επικρατούν στην πολιτική ζωή μέσα από τη γόνιμη αναζήτηση διεξόδων, που θα αναδειχθούν από την ίδια την κοινωνία. Δημιουργεί τον απαραίτητο ζωτικό χώρο για πραγματικό διάλογο, δημιουργική κριτική, συνεννόηση, συναίνεση, συνεργασίες γιατί

σήμερα όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Είναι υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη, περισσότερο δε του μαχόμενου πολιτικού να ορθοτομεί την αλήθεια, να ανοίγει νέους δρόμους, να μη φοβάται το πολιτικό κόστος, να έχει όραμα, να δίνει ελπίδα και προοπτική.

 Θεώρησα χρέος μου,  έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών, των δυνατοτήτων μου και των δυσκολιών του εγχειρήματος, να θέσω τον εαυτό μου, στην εμπροσθοφυλακή αυτού του αγώνα που έχει σαν διακύβευμα την αλλαγή  και την ασφαλή πορεία της χώρας.

Δεν το επιτρέπει η συνείδησή μου, και οι αξιακοί κανόνες μιας ολόκληρης ζωής, να παραμείνω αδρανής παρατηρητής, διορατικός καιροσκόπος ή ένας φοβισμένος και “καθώς πρέπει” ωφελιμιστής ενός μικροαστικού κελύφους ασφαλείας, εμπρός στο κάλεσμα της ανάγκης που είναι ισχυρότερο από κάθε τι άλλο.

Μπροστά μας έρχονται νέοι αγώνες και ρήξεις με παλιές νοοτροπίες, πελατειακές λογικές και πρακτικές, με τον παρασιτισμό και τα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα, που νέμονται και λαφυραγωγούν τον ιδρώτα των πολλών και τον πλούτο της χώρας.
Αγώνες για τον Λαό για την Ελλάδα, για δικαίωση των θυσιών, για έξοδο από την κρίση, για την συμμετοχική δημοκρατία των αρχών και αξιών, για τον σοσιαλισμό με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, για δικαιοσύνη, ισονομία και αξιοκρατία, ισόρροπη ανάπτυξη, για δίκαια κατανομή των βαρών και αναδιανομή του πλούτου.
Δύναμή μας οι αρχές και αξίες μας, οι ιδέες μας, η δική σου συμμετοχή.

Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες της δημιουργίας του νέου, του ανατρεπτικού, να τρέξουμε μαζί για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, να διορθώσουμε στρεβλώσεις, αδυναμίες, λάθη και παραλείψεις!

‘Έχουμε δυνατότητες, ικανότητες, γνώσεις, πολυετή προσφορά, ορμή και ενθουσιασμό.

Τώρα όμως, είναι η ώρα της δικής σου ευθύνης!

Ήρθε η ώρα σου να αποφασίσεις!

Tα Γρεβενά πρέπει να έχουν δυνατή φωνή και σχέδιο για το μέλλον.

Μέχρι τώρα τα Γρεβενά δεν είχαν φωνή ούτε σχέδιο.

Με αυτοσχεδιασμούς προχειρότητες και πελατειασμό δεν έχουν καμία τύχη στο νέο  ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Τα Γρεβενά πρέπει να έχουν ρόλο, στο νέο παραγωγικό μοντέλο για να βγούμε από την κρίση και την στασιμότητα μέσα από μια ισόρροπη ανάπτυξη, που θα αμβλύνει τις ανισότητες και θα συνθέσει την νέα κοινωνική συμμαχία, των δημιουργικών δυνάμεων της εργασίας, της πράσινης ανάπτυξης, της καινοτομίας, του πολιτισμού, της προόδου και της ευημερίας.

Γνωρίζουμε καλά όλα τα τοπικά προβλήματα.

Θέσαμε τόσες φορές δημόσια, με συνέπεια και συνέχεια, είτε αρθρογραφώντας είτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου με γραπτές ερωτήσεις, τοποθετήσεις εισηγήσεις, προτάσεις και από τις θέσεις ευθύνης ωςεπικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή και ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Χωρικού Σχεδιασμού, όλα τα θέματα που αφορούσαν τα Γρεβενά και την Δεσκάτη:

Από τις υποδομές, τις επικοινωνίες, την ενέργεια, το παραγωγικό μοντέλο, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τις υπηρεσίες και την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς( Κάθετος Ε65, δρόμος Γρεβενών-Βασιλίτσας, διασύνδεση με Βόϊο,σιδηροδρομική Εγνατία, ΤΕΙ Γρεβενών,  Αρδευτικά, Φράγματα, Μικρά Υδροηλεκτρικά, Ποιότητα γής, υδάτων και αέρα, επιπτώσεις από το Τσέρνομπιλ, χωροταξικός σχεδιασμός, καθορισμό χρήσεων γης, Φορέας διαχείρισης επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, την απονιτροποίηση των γεωργικών εδαφών, την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, το νέο αγροτοδιατροφικό μοντέλο, τις νέες καλλιέργειες, τα ιαματικά φυτά, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα πέτρινα γεφύρια, τα μοναστήρια της Ζάβορδας, της παναγιάς Σπηλαίου, των Ταξιαρχών, της Βουνάσας και τις εκκλησίες μας Παναγίας Σαμαρίνας, Αγ. Θεοδώρων Μαυρονόρους κ.ά, τους αρχαιολογικούς χώρους, το Καστρί, το προϊστορικό Κάστρο των Χλαπών, τα προϊστορικά ευρήματα των ελεφάντων της Μηλιάς, το Γεωπαρατηρητήριο, το Γεωφυσικό Πάρκο, την Βάλια Κάλντα και τόσα άλλα….)

Δεν αφήσαμε κανένα πρόβλημα,καμιά δραστηριότητα κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική και επιστημονική που να μην έχουμε ουσιαστική παρουσία και συμβολή.

Το γνωρίζατε, το βλέπατε…

Και αυτό συνεχίζει να γίνεται.

Ήταν και είναι μια λειτουργία υποδειγματική, μια απόδειξη της τιμής και της εμπιστοσύνης που μου δείξατε με την ψήφο σας αλλά και της απέραντης αγάπης προς τον τόπο ενός συνειδητά υπεύθυνου και ενεργού πολίτη, χωρίς υστεροβουλία, χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς διακρίσεις και μικρότητες….

Εμείς, έχουμε την γνώση, την ικανότητα και την δυνατότητα να σχεδιάζουμε μαζί, να υλοποιούμε, να δίνουμε λύσεις, να διεκδικούμε πόρους και ευκαιρίες, να συμμετέχουμε άμεσα στο εθνικό και Ευρωπαϊκό «γίγνεσθαι», έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη για την αποφασιστική, ποιοτική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών του.

Εσείς πρέπει να μας δώστε τη δύναμη να αρχίσουμε μαζί , με διαφάνεια, με συμμετοχή, τον σχεδιασμό, τον έλεγχο και την υλοποίηση του προγράμματός μας, την πορεία για την ανάπτυξη, την ευημερία και την προκοπή του τόπου συνεργαζόμενοι αρμονικά με τις νέες Αυτοδιοικητικές Αρχές και όλους τους Φορείς χωρίς να παραβλέψουμε την λαϊκή έκφραση και όποτε είναι αναγκαίο με τοπικά δημοψηφίσματα.

Συμπατριώτισσα, Συμπατριώτη

Τώρα μπορείς με την ψήφο σου να φέρεις την ελπίδα στον τόπο να έχει το μέλλον που του αξίζει!

 

Δίνουμε τη μάχη πόρτα-πόρτα, στα έρημα και όμορφα χωριά μας, μια μάχη ιδεών, αρχών και αξιών χωρίς ιδιοτέλεια χωρίς να μας νικάει η κούραση σωματική και ψυχική. Η αντίσταση του παλιού και αδιέξοδου κάμπτεται, ανοίγουμε νέους δρόμους αξιοπρέπειας, και ελπίδας. Σεβόμαστε τους αδύναμους και ανήμπορους αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση, αυτούς που έβαλαν ένα λιθαράκι για την πατρίδα, αυτούς που άλλοι τους θέλουν “κλειδωμένους” τη μέρα των εκλογών, επιμένοντας σε έναν ιδιότυπο ρατσισμό και σε μια κοινωνία των αποκλεισμών και των διαχωριστικών γραμμών.

Δίνουμε τη μάχη με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών για να μην συνεχιστεί η συρρίκνωση του χώρου και για να σταματήσουμε  τη σταδιακή διολίσθηση και παρέκκλιση του από τις βασικές αρχές και αξίες μας.

Δίνουμε τη μάχη με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών γιατί την επόμενη ημέρα η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση συνεργασίας με προοδευτικό πλαίσιο.

Δίνουμε τη μάχη για να υπηρετήσουμε σαφείς εθνικούς στόχους και να προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

Δίνουμε τη μάχη για τη διασφάλιση της συμμετοχής στο ευρώ και παράλληλα, για ένα δικό μας Εθνικό Σχέδιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα μας βγάλει με ασφάλεια οριστικά από την κρίση.

Δίνουμε τη μάχη  για να θεραπεύσουμε τα βαθύτερα και χρόνια προβλήματα της χώρας, ιδιαίτερα δε για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας που οξύνθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα και με κανέναν με όσους αγωνιστήκαμε και συμπορευτήκαμε για χρόνια μαζί.

Τους τιμώ, τους σέβομαι και τους ευχαριστώ.

Όμως τώρα είναι η ώρα της αλήθειας και η ώρα της δράσης.

Όχι της συναισθηματικής ανασφάλειας, της εξυπηρέτησης των κενών και άδειων συμβόλων, που η ηγετική ομάδα την τελευταία διετία απαξίωσε, «αφομοίωσε» και πρόσδεσε στο άρμα της προσωπικής στρατηγικής και του ατομικού ωφελιμισμού.

 Εξόρισαν την ελπίδα, έδιωξαν τον κόσμο, κράτησαν τα κλειδιά, τους τέσσερις τοίχους των άδειων γραφείων, γαντζώθηκαν στις καρέκλες της εξουσίας…

Εμείς επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο.

Τον δρόμο του αγώνα για να κτίσουμε το νέο, το ανατρεπτικό, αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, για κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου.

Αυτό που όλοι βλέπουν αλλά λίγοι δεν το θέλουν και έχουν τη δύναμη της διαπλοκής με μεγάλα συμφέροντα να το επιβάλλουν για να νέμονται την εξουσία και να λαφυραγωγούν τον πλούτο μιας υπέροχης χώρας.

Την κάνουμε μαζί με χιλιάδες άλλους πατριώτες που δεν τους βλέπουν οι «τυφλές» δημοσκοπήσεις .

Την κάνουμε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου για είναι πεντακάθαρος, ανιδιοτελής, αγωνιστής και προπάντων ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!

Λοιδορήθηκε, κατηγορήθηκε όσο κανείς.

Δέχθηκε λάσπη, συκοφαντίες και ανίερες επιθέσεις…

Είναι στην εμπροσθοφυλακή…

Δεν λύγισε είναι εδώ, παρών μαζί μας στους αγώνες.

Έσωσε τη χώρα, όλοι την ίδια πολιτική ακολουθούν, ότι είπε και δεν πρόλαβε να το κάνει, επειδή ανετράπη, αυτά θα κάνουμε.

Θα χτυπήσουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν εδώ και όχι τα συμπτώματα.

Ρήξεις, λύσεις διαχρονικές, βαθιές τομές και όχι ασπιρίνες!

Έδωσε  δείγματα γραφής με θεσμικές τομές που πόνεσαν τα συμφέροντα:

Καλλικράτης, Διαύγεια, Ηλεκτρονική συνταγογράφιση, ΚΕΠ, άρση τραπεζικού απορρήτου, φορολόγηση των οφσόρ με 2%, οικονομικός εισαγγελέας, απογραφή συνταξιούχων (θυμάστε τους εκατό χιλιάδες πεθαμένους που έπαιρναν συντάξεις;)

Δεν έδωσε τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ και στους εργολάβους, από ανθρώπους του δημοσίου γι αυτό τον πολέμησαν με λύσσα.

 Μέσα σε δύο χρόνια, σε χρόνια ταραγμένα από αγανακτισμένους που έκαιγαν την Αθήνα, που δεν σέβονταν θεσμούς , τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις εθνικές γιορτές , τις παρελάσεις, τη σημαία…. μπόρεσε και έκανε τόσες θεσμικές τομές!

Αλήθεια, πως χάθηκαν δια μαγείας, όλοι αυτοί μόλις ανετράπη και δεν «κουνήθηκε φύλλο», όταν επιβλήθηκαν δυσβάσταχτοι φόροι, άδικα και οριζόντια σκληρά μέτρα (απολύσεις, ΕΝΦΙΑ..) διπλάσιου κόστους από τα μέτρα της πρώτης διετίας;

Ποιος έκανε τον επαίτη κάνοντας 102 ταξίδια για δανεικά;

Ποιός βρήκε τις πόρτες κλειστές;

Χρειαζόταν 20 δις και βρήκε μόνο 6δις από την Κίνα και 380 εκ. από τη Νορβηγία.

Τι έπρεπε να κάνει; Να χρεοκοπήσουμε άτακτα;

Ποιος τον συμβούλευσε να προσφύγει στο ΔΝΤ και ακόμα και σήμερα τον θεωρούν σωτήρα οι μαθητευόμενοι μάγοι και αλαζόνες νέοι εξουσιαστές;

Ο Πούτιν που θα έσωζε την Κύπρο και δεν τόκανε όταν χρειαζόταν 2 δις ;

Ο Πούτιν που δεν έβρισκε μέχρι πρότινος 574 εκατομμύρια ευρώ και συνήψε ανοιχτό δάνειο με την Κίνα για να μη χρεοκοπήσει;

Και όμως σε ασφαλές λιμάνι οδηγήθηκε η χώρα!

Πήρε 120 δις ευρώ δανεικά «κούρεψε» και 102 δις χρέους…

Δεν γίναμε Αργεντινή, δεν γίναμε ανταλλακτική κοινωνία, παραμείναμε στην ομάδα των 35 πλουσιότερων χωρών του κόσμου…

Ναι υπάρχουν, φτωχοί…

Υπάρχουν αδικίες και ανισότητες…

Χρειάζεται αναδιανομή του πλούτου, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη…

Χρειάζεται να αλλάξουμε εμείς και  με το δικό μας σχέδιο να σωθούμε και να βγούμε οριστικά από τη δίνη της κρίσης.

Αυτά θα τα βρούμε, θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους…

Όμως τώρα πρέπει να επιλέξουμε!

Τι θέλουμε ;

Πολιτικούς να αναλαμβάνουν ευθύνες ή να προσπαθούν με κάθε τρόπο, αλλάζοντας χωρίς αιδώ σημαία ευκαιρίας, να τρυπώσουν κάπου και να μην τους πάρει η βροχή ;

Απέναντι σε τι αξιολογούμε την ευθύνη;

Στο συνολικό καλό ή στο προσωπικό και πολιτικό “εγώ” μας; Μπορείς τα δύσκολα απλά να τα χρωματίσεις και να τα κάνεις εύκολα….

Μπορείς να τα «σκίσεις»…

Δεν θα δώσεις λύσεις. Θα ξεγελάσεις, θα βάλεις σε κινδύνους τη χώρα τον λαό.

Ο δρόμος είναι ένας:

πρέπει να τα αντιμετωπίσεις !

Και τα προβλήματα και την αλήθεια!

ΌΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ.

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ!

Γρεβενιώτη και Γρεβενιώτισσα

Η συνεχής και συνεπής πολυετής προσφορά μου σε όλα τα επίπεδα (επαγγελματικό κοινωνικό, πολιτικό) με  διορατικότητα, μέτρο, σύνεση, μετριοπάθεια και δικαιοσύνη αποτελεί πυξίδα ότι μπορώ να σας εκπροσωπήσω επάξια εκεί όπου παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις για την οικοδόμηση μιας καλύτερης πατρίδας.

 Στις 25 Γενάρη με αποφασιστικότητα, πίστη και μαζική συμμετοχή , με την ευρύτερη σύμπραξη και συστράτευση όλες οι δυνάμεις της δημιουργίας και της προόδου, χωρίς παρωπίδες και κομματικές αδιέξοδες αγκυλώσεις, ψηφίστε το νέο μας Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και δώστε αξία και περιεχόμενο στην ψήφο σας!

Τα Γρεβενά μπορούν!

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή!

Συμπατριώτισσα, Συμπατριώτη

Η μονοεδρική των Γρεβενών δεν θα παίξει μεγάλο ρόλο στο ευρύτερο πολιτικό μετεκλογικό σκηνικό της πόλωσης.

Πολλές φορές μετάνιωσες για τις επιλογές σου…

Τώρα μπορείς με την ψήφο σου να φέρεις την ελπίδα στον τόπο να έχει το μέλλον που του αξίζει.

Αύριο είναι η ώρα.

Στην κάλπη!

Δεν αρκούν τα καλά λόγια και η συμπάθεια.

Οι πράξεις μετράνε!

Η στήριξη με την ψήφο σου.

Αυτή είναι η ουσία του καθήκοντος κάθε δημοκράτη κάθε πατριώτη!

Πάμε μαζί!

ΔημήτρηςΨευτογκάς
Χειρουργός Ορθοπεδικός

Υποψήφιος Βουλευτής

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ banner
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com