email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Από το 2015: Όταν ο τότε αντι/ρχης κ.Βαγγέλης Σημανδράκος πρότεινε την εγκατάσταση της τοπικής αστυνομίας στο κτίριο της Σχολής Αστυφυλάκων

Τον Νοέμβριο του 2015 ο τότε αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ.Ευάγγελος Σημανδράκος με μία αναλυτική επιστολή και με ουσιαστικά επιχειρήματα πρότεινε στον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ.Κουτρουμπλή την μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνση Γρεβενών στο υπό ανέγερση κτήριο της Σχολής Αστυφυλάκων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Διευθέτηση θεμάτων Αστυνομικής Δνσης Γρεβενών (1)   

ΘΕΜΑ: Διευθέτηση θεμάτων Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

πρωταρχικής σημασίας μέλημά μας είναι η αξιοποίηση, ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση των υποδομών που δεν αξιοποιούνται η υπολειτουργούν.

Κ. Υπουργέ, από το 2009 λειτουργούσε στα Γρεβενά, σχολή αστυφυλάκων σε υφιστάμενο κτίριο, του Υπουργείου Δημόσιας τάξης μέχρι και το 2012, οπότε και ανεστάλη η λειτουργία της.

Παράλληλα, άρχισε η κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση της σχολής.

Ένα έργο που έμεινε ημιτελές, αφού υλοποιήθηκε περίπου το 50% του φυσικού αντικειμένου.

Έκτοτε απλά φυλάσσεται από τις υπηρεσίες της αστυνομίας, ενώ η στέγαση των τοπικών υπηρεσιών της αστυνομίας γίνεται σε ενοικιαζόμενα κτίρια.  Το ίδιο καθεστώς ισχύει και για τη στέγαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Το νέο ημιτελές κτίριο διαθέτει 4.000 m στεγασμένης επιφάνειας, σε τρεις (3) ορόφους και ημιυπόγειο.

Οι φιλότιμες προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας και συγκεκριμένα η έναρξη διαβούλευσης στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της αστυνομίας, μας δίνουν λόγο και βήμα να ανταποκριθούμε ως περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να έχουμε επίσημη ενημέρωση, σχετικά με την επαναλειτουργία ή όχι της σχολής αστυνομίας των Γρεβενών, η οποία λειτούργησε, όπως προαναφέραμε, ως παράρτημα της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ως περιφερειακή αρχή, εκφράζοντας προτείνουμε να λειτουργήσει η σχολή για λόγους καθαρά αναπτυξιακούς, που έχει ανάγκη η πόλη των Γρεβενών. Μια πόλη μικρή με περιορισμένους αναπτυξιακούς πόρους που στηρίζεται μέχρι τώρα στις δικές της δυνάμεις και στην αξιοποίηση των τοπικών πόρων (γεωργία-δάση-αγροτουρισμός – φυσικό περιβάλλον).

Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι στο σχεδιασμό του υπουργείου και της ηγεσίας της Αστυνομίας, κρίνεται σκόπιμο να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις, τόσο για οικονομικούς λόγους (ενοίκια), όσο και για τη κάλυψη αναγκών, της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών.

Στο κτίριο αυτό μπορούν και πρέπει να στεγαστούν οι υπηρεσίες της Δ/νσης Αστυνομίας Γρεβενών, πιθανόν η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία και αυτή λειτουργεί σε ενοικιαζόμενα κτίρια, το υπό ίδρυση τμήμα μεταγωγών Γρεβενών και η τροχαία αυτοκινητόδρομων (Εγνατία οδός) που θα καλύπτει τα τμήματα της Εγνατίας οδού από Α/Κ Παναγιάς μέχρι Α/Κ  Πολυμύλου.

Ειδικότερα απαιτείται η συγκρότηση και λειτουργία «τμήματος μεταγωγών» στα Γρεβενά που κρίνεται αναγκαίο εξαιτίας κυρίως της ύπαρξης του σωφρονιστικού καταστήματος Φελλίου και της λειτουργίας Εφετείου στη Κοζάνη

Οι μεταγωγές επικίνδυνων ποινικών κρατουμένων, για δικαστικούς λόγους, είναι καθημερινές, με συνέπεια σημαντική δύναμη των αστυνομικών υπηρεσιών να απασχολείται καθημερινά με αυτές.

Συνεπώς, δημιουργείται επιχειρησιακό πρόβλημα στην Δ/νση Αστυνομίας Γρεβενών η οποία είναι επιφορτισμένη με τις καθημερινές μεταγωγές κρατουμένων.

Το γεγονός αυτό σε συσχετισμό με την ανάγκη αστυνόμευσης του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού σε μήκος 180 περίπου χιλιομέτρων δημιουργεί επιπλέον ανάγκες.

Αποτελεί πάγιο αίτημα, όχι μόνο των Διευθύνσεων Κοζάνης και Γρεβενών, αλλά και των φορέων της περιοχής, για την ίδρυση ξεχωριστού τμήματος τροχαίας αυτοκινητόδρομων, όπως ακριβώς γίνεται για τους άλλους αυτοκινητόδρομους (π.χ. ΠΑΘΕ).

Οι εξαιρετικά αντίξοες κλιματικές συνθήκες, ιδιαίτερα τη περίοδο του χειμώνα (χιονοπτώσεις), σε συνδυασμό με το ανάγλυφο της Δυτικής Μακεδονίας δημιουργούν επιπλέον ανάγκες κατά τη διαδικασία της αστυνόμευσης.

Η πόλη των Γρεβενών βρίσκεται σε κεντροβαρικό σημείο μεταξύ της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, γεγονός που καθιστά αναγκαιότητα για έδραση αντίστοιχης υπηρεσίας, όταν μάλιστα τα Γρεβενά διαθέτουν τρεις (3) ανισόπεδους κόμβους και τρεις (3) αντίστοιχες εισόδους-εξόδους προς την Εγνατία οδό.

Ελπίζοντας στη θετική ανταπόκριση σας, είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

 

                                                                                                      Με εκτίμηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών

Ευάγγελος Σημανδράκος

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ