Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Αναζητούνται σχολεία στα Γρεβενά για δομές εκπαίδευσης προσφυγόπουλων

Σε προσωρινή αναστολή τέθηκε με απόφαση της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κοζάνης η δομή υποδοχής για εκπαίδευση προσφύγων στο Γυμνάσιο της Αιανής. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ασυνόδευτοι ανήλικοι έως 14 ετών στο ξενοδοχείο της Αιανής για να έχουν και τη δυνατότητα εγγραφής στο Γυμνάσιο. Η συνεχής αλλαγή της πληθυσμιακής σύνθεσης στη δομή της Αιανής αλλάζει και τα δεδομένα στην εκπαίδευσή τους.

Οι 32 ασυνόδευτοι ανήλικοι θα εκπαιδευτούν στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης, όπου θα δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής για παιδιά άνω των 15 ετών .Το ατομικό δελτίο υγείας των 32 μαθητών είναι έτοιμο και μένει να έρθουν αναπληρωτές για την στελέχωση των τμημάτων.

Όσο για τα 181 παιδιά στον ορεινό όγκο των Γρεβενών από τους 740 συνολικά πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται σε εννιά ξενοδοχεία , ήδη έχουν προταθεί τρία δημοτικά στα Γρεβενά, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ της πόλης για να δεχτεί 40 παιδιά, χωρίς να υπάρχει ακόμα ΦΕΚ δημιουργίας ανάλογων εκπαιδευτικών δομών.

Η αγορά των Γρεβενών δείχνει ικανοποιημένη από την παρουσία των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι έχουν χρήματα πια στο χέρι και ξοδεύουν σε αντίθεση με την προηγούμενη φουρνιά, η οποία σιτιζόταν από τα ξενοδοχεία. Υπάρχει προβληματισμός όμως με τις πληρωμές των ξενοδόχων από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τη μίσθωση να άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου κι ακόμα να μην έχει δοθεί κάποιο ποσό…

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης