Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ανάκληση παρτίδας για εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου

Ανακαλείται η παρτίδα Μ16104 του εμβολίου «MENVEO P.SO.IN.SO 0,5ML» κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου (οροομάδων A, C, W135 και Υ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).
Πρόκειται για εθελοντική ανάκληση του Κατόχου της ‘Αδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ), δηλαδή της εταιρείας GlaxoSmithKline A.E.B.E., η οποία καλείται τώρα από τον Ε.Ο.Φ. να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά.
Η απόφαση για ανάκληση ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης του ΚΑΚ για ασυνήθιστη εμφάνιση -μοιάζει με γέλη- σε ένα από τα λυοφιλοποιημένα συστατικά του εμβολίου: στο «Men A» (ολιγοσακχαρίτης του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδων Α).
Το συγκεκριμένο πρόβλημα διαπιστώθηκε κατόπιν σχετικών αναφορών από την ελληνική αγορά και αποδίδεται στο χειρισμό του προϊόντος μετά τον αυτοματοποιημένο έλεγχο των φιαλιδίων. Αναγνωρίζεται εύκολα κατά τον οπτικό έλεγχο του προϊόντος από τους επαγγελματίες υγείας.
Όπως αναφέρει ο Ε.Ο.Φ., η απόφασή του εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση του ΚΑΚ.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ζιώγας
Πωλείται
Μπουραλέκος
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5