email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ανάγουμε τον Δήμο Γρεβενών στο μέλλον *Του Γιώργου Φανάρα

Σε λίγες μέρες, φτάνει η ώρα να επιλέξουμε τους ανθρώπους που θα υπηρετήσουν το θεσμό του Α,και Β Βαθμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε το συνέδριο κυκλικής οικονομίας με στόχο την εφαρμογή της στην γεωργία και την κτηνοτροφία.
Η Ελλάδα γενικότερα και ειδικότερα ο τόπος μας, τα Γρεβενά, όπως όλοι ξέρουμε, είναι νομός γεωργικός και κτηνοτροφικός.
Έχουν, επομένως, τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν πλήρως την κυκλική οικονομία αφού δεν έχουν παγιωμένες, άκαμπτες δομές και μπορούν να κινηθούν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Δυστυχώς σε μια σειρά περιβαλλοντικών θεμάτων υστερούν, όποτε τώρα μπορούν να ακολουθήσουν τη νέα τάση χωρίς να χρειάζεται να πειραματιστούν με πρακτικές και τεχνολογίες του παρελθόντος. Το εθνικό σχέδιο κυκλικής οικονομίας, που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, πιστεύω να γίνει γνώση και κατάκτηση όλων των φορέων και μεταξύ αυτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τι είναι η κυκλική οικονομία;
Η κυκλική οικονομία αποτελεί ένα νέο οικονομικό μοντέλο και σημαίνει κάτι παραπάνω από ανακύκλωση. Αφορά την επαναχρησιμοποίηση, δηλαδή τη δημιουργία νέων κύκλων ζωής για τα παλιά υλικά. Είναι ένα νέο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο με χρήση υλικών για πολύ περισσότερο χρόνο και παράλληλη ελαχιστοποίηση της χρήσης νέων φυσικών πόρων.
Είναι η μετάβαση από ένα κάθετο μοντέλο (παραγωγή, κατανάλωση, απόρριψη)σ΄ένα κλειστό κυκλικό μοντέλο οπού τα προϊόντα θα συναρμολογούνται και θα επαναχρησιμοποιούνται με την ελάχιστη δυνατή μεταποίηση. Στο πλαίσιο της αλυσίδας των γεωργικών προϊόντων διατροφής, η <<κυκλική οικονομία>> αποσκοπεί στη μείωση των αποβλήτων που παράγονται χρησιμοποιώντας οικονομικά βιώσιμες διαδικασίες για την αύξηση της αξίας τους.
Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην γεωργία και στον αγροδιατροφικό τομέα αποτελεί πλέον μονόδρομο. Η κατασπατάληση των πόρων που συνδεόταν με το γραμμικό μοντέλο θα σταματήσει και θα προκύψουν οικονομικά οφέλη,ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας.
Οι καινοτόμες πρακτικές και νέες κατευθύνσεις στην αειφόρο γεωργία και κτηνοτροφία (βιο-καλλιέργειες,εναλλακτικές καλλιέργειες, νέες καλλιέργειες, καινοτόμα διαχειρίσιμα εργαλεία που αυξάνουν την παραγωγικότητα και το ετήσιο αγροτικό εισόδημα) Πιστεύω πως αν βάλουμε σαν στόχο νέα Δημοτική Αρχή <<Δήμος Για Όλους>> έχουμε την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την κοινωνική οικονομία σε συνδυασμό με τα αρμόδια υπουργεία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Υπ.Δημοτικός Σύμβουλος
Φανάρας Γιώργος

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
Ζητείται για εργασία
Αγ.Κοσμά 109
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ