Κινηματογράφος-CINE GREVENA
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ανάγουμε τον Δήμο Γρεβενών στο μέλλον *Του Γιώργου Φανάρα

Σε λίγες μέρες, φτάνει η ώρα να επιλέξουμε τους ανθρώπους που θα υπηρετήσουν το θεσμό του Α,και Β Βαθμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε το συνέδριο κυκλικής οικονομίας με στόχο την εφαρμογή της στην γεωργία και την κτηνοτροφία.
Η Ελλάδα γενικότερα και ειδικότερα ο τόπος μας, τα Γρεβενά, όπως όλοι ξέρουμε, είναι νομός γεωργικός και κτηνοτροφικός.
Έχουν, επομένως, τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν πλήρως την κυκλική οικονομία αφού δεν έχουν παγιωμένες, άκαμπτες δομές και μπορούν να κινηθούν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Δυστυχώς σε μια σειρά περιβαλλοντικών θεμάτων υστερούν, όποτε τώρα μπορούν να ακολουθήσουν τη νέα τάση χωρίς να χρειάζεται να πειραματιστούν με πρακτικές και τεχνολογίες του παρελθόντος. Το εθνικό σχέδιο κυκλικής οικονομίας, που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, πιστεύω να γίνει γνώση και κατάκτηση όλων των φορέων και μεταξύ αυτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τι είναι η κυκλική οικονομία;
Η κυκλική οικονομία αποτελεί ένα νέο οικονομικό μοντέλο και σημαίνει κάτι παραπάνω από ανακύκλωση. Αφορά την επαναχρησιμοποίηση, δηλαδή τη δημιουργία νέων κύκλων ζωής για τα παλιά υλικά. Είναι ένα νέο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο με χρήση υλικών για πολύ περισσότερο χρόνο και παράλληλη ελαχιστοποίηση της χρήσης νέων φυσικών πόρων.
Είναι η μετάβαση από ένα κάθετο μοντέλο (παραγωγή, κατανάλωση, απόρριψη)σ΄ένα κλειστό κυκλικό μοντέλο οπού τα προϊόντα θα συναρμολογούνται και θα επαναχρησιμοποιούνται με την ελάχιστη δυνατή μεταποίηση. Στο πλαίσιο της αλυσίδας των γεωργικών προϊόντων διατροφής, η <<κυκλική οικονομία>> αποσκοπεί στη μείωση των αποβλήτων που παράγονται χρησιμοποιώντας οικονομικά βιώσιμες διαδικασίες για την αύξηση της αξίας τους.
Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην γεωργία και στον αγροδιατροφικό τομέα αποτελεί πλέον μονόδρομο. Η κατασπατάληση των πόρων που συνδεόταν με το γραμμικό μοντέλο θα σταματήσει και θα προκύψουν οικονομικά οφέλη,ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας.
Οι καινοτόμες πρακτικές και νέες κατευθύνσεις στην αειφόρο γεωργία και κτηνοτροφία (βιο-καλλιέργειες,εναλλακτικές καλλιέργειες, νέες καλλιέργειες, καινοτόμα διαχειρίσιμα εργαλεία που αυξάνουν την παραγωγικότητα και το ετήσιο αγροτικό εισόδημα) Πιστεύω πως αν βάλουμε σαν στόχο νέα Δημοτική Αρχή <<Δήμος Για Όλους>> έχουμε την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την κοινωνική οικονομία σε συνδυασμό με τα αρμόδια υπουργεία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Υπ.Δημοτικός Σύμβουλος
Φανάρας Γιώργος

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com