ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Aγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών: Eπιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 Αξιότιμε κ. Υπουργέ  ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,

από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας είστε δίπλα στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα προσπαθώντας , να εκσυγχρονίσετε τον πρωτογενή τομέα με διάφορες εξαγγελίες, που έχετε κάνει κατά καιρούς ,είτε για στήριξη στη φορολογία, είτε για στήριξη στο κόστος των ζωοτροφών και βλέποντας τα άμεσα αποτελέσματα ,αισιοδοξούμε ότι θα δώσετε λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τους εκτροφείς της ελληνικής κόκκινης κρεοπαραγωγικής φυλής σε ότι αφορά την συνδεδεμένη που θα δοθεί με την νέα ΚΑΠ 2023-2027.

 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών έχει αναλάβει την υλοποίηση των προγραμμάτων Από 11/09/2017   μέσω της ενέργειας στήριξης Α    1) <<Συλλογή – τήρηση στοιχείων γενεαλογίας των ζώων και καθιέρωση – διατήρηση γενεαλογικών βιβλίων και μητρώων της ελληνικής  κόκκινης κρεοπαραγωγικής φυλής στα πλαίσια της δράσης 10.2.1 <<Γενετικοί πόροι για την κτηνοτροφία >> Υπομέτρο 10.2 , μέτρο 10 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020  με  γεωγραφική περιοχή δραστηριοποίησης την δυτική μακεδονία και συγκεκριμένα των νομών ΓΡΕΒΕΝΩΝ , ΚΟΖΑΝΗΣ , ΦΛΩΡΙΝΑΣ  ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Οι μονάδες σε επίπεδο Ελλάδας με τέτοια ζώα δεν είναι πολλές, το κρέας φεύγει από τους κτηνοτρόφους σε πολύ χαμηλές τιμές για την ποιότητά του και τον κόπο του παραγωγού, ενώ την ίδια ώρα η χώρα μας παραμένει σαφώς ελλειματική στην βοοτροφία.

«Τα ζώα Κόκκινης Φυλής είναι ελευθέρας βοσκής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κρέας τους. Μόνο στην Δυτική Μακεδονία στη περιοχή δικαιοδοσίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών υπάρχουν γύρω στα 3.180 ζώα, αλλά στην Ελλάδα γενικά η εκτροφή τους δεν είναι γνωστή, όπως δεν είναι γνωστή και η φυλή γενικά. Κοινώς δεν την γνωρίζουν όσο θα έπρεπε οι καταναλωτές, που ειδικά στις μεγάλες πόλεις τρώνε κατά κύριο λόγο εισαγόμενο κρέας. Εμείς αυτό που κάνουμε ως Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών είναι να τρέχουμε το πρόγραμμα, ο οποίος μας υποστηρίζει γενικά, ενώ προσπαθούμε όσο μπορούμε ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο να συμβάλλουμε για τη διάδοση της εν λόγω φυλής»,  που τρέχει υπό την σκέπη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών  από το 2017 σχετικό πρόγραμμα για την διάσωση της εν λόγω Φυλής, η οποία είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό. Σημειωτέον ότι τα εν λόγω ζώα δεν είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα των αυτόχθονων που παρέχει επιδοτήσεις .

Η ντόπια κτηνοτροφία καλύπτει μόνο το 15-20% των αναγκών μας σε βόειο κρέας

 

Το σχέδιο που κατατέθηκε από το ΥπΑΑΤ αναφέρει ότι θα επιδοτηθούν τα εισαγόμενα.

Σύμφωνα με την νέα ΚΑΠ 2023-2027 οι παραγωγοί ελληνικών μοσχαριών θα παίρνουν – το Μέτρο Β δηλαδή 200 ευρώ αν τα μοσχάρια θα σφάζονται έως 12 μηνών ή το Μέτρο Γ δηλαδή 250 ευρώ εάν τα μοσχάρια σφάζονται από 14-24 μηνών. 

 Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας που έκανε την επισιτιστική κρίση να είναι ορατή και στη χώρα μας και οδήγησε όλες τις υπόλοιπες χώρες να πάρουν μέτρα για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής τους .

Οι παραγωγοί μας  καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να διατηρήσουν την ποιότητα του κρέατος , καθώς αυτό είναι το συγκριτικό τους πλεονέκτημα τα ζώα της κόκκινης φυλής να εκτρέφονται  8 μήνες το χρόνο  στην φύση , και  να εγγυώνται  την άριστη ποιότητα τους.

Στην  ελληνική κόκκινη φυλή  θα πρέπει να δοθεί αυξημένη συνδεδεμένη ενίσχυση γιατί αυτά τα ζώα δεν εισάγονται ,γεννιούνται εδώ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αγίου Κοσμά 4
Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com