AKOΥΣΤΕ ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΤΑΞΙ

Κατηγορίες

ΓΡΙΔΑΣ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

900.000 χρόνια ιστορίας στα Γρεβενά αποκαλύπτουν οι πρόσφατες ανασκαφές

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάστηκαν πρόσφατα τα αποτελέσματα της περσινής ανασκαφικής έρευνας στην περιοχή των Γρεβενών, σε εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι έρευνες περιλάμβαναν περιοχές κατά μήκος του Ε65, τον Άγιο Γεώργιο, καθώς και το νέο πρόγραμμα ανασκαφών στους Φιλιππαίους Γρεβενών, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Τα ευρήματα αναδεικνύουν σημαντικά στοιχεία της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, ενώ η επιστημονική έρευνα μπορεί να λειτουργήσει και ως μοχλός ανάπτυξης και προβολής του τόπου.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ3, «Περίμετρος», η αρχαιολόγος Σόνια Δημάκη, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό στις τελευταίες έρευνες που κάναμε στο πλαίσιο του αυτοκινητόδρομου Ε65, αυτά που βγήκαν στη θέση Αιμιλιανός είναι εξαιρετικά σημαντικά παλαιολιθικά ευρήματα και λιγότερο νεολιθικά. Βγάλαμε πολύ σημαντικά εργαλεία, μεταξύ των οποίων έναν πέλεκυ της Αχιλλέας πολιτισμικής φάσης και τέσσερα πυρηνόμορφα εργαλεία, τα οποία μπορεί να είναι και παλαιότερα. Μιλάμε για 900.000 χρόνια πριν από σήμερα μέχρι το 600. Πράγμα που σημαίνει- συνδυάζοντας και τις έρευνες παλαιότερα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης στη Σαμαρίνα- ότι τα Γρεβενά ήταν πέρασμα και στην παλαιολιθική εποχή υπήρχε κόσμος, κυκλοφορούσε».

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΔΕΥΑΓ
ΚΑΛΗΡΑΧΗ
ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
αγγελια λεβητας
ΤΑΞΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Follow Us

 
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015