ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητας Καστοριάς για τα προβλήματα σε καλλιέργειες της περιοχής από τρωκτικά

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σχετικά με τις αυξημένες καταστροφές που παρατηρούνται φέτος σε δενδρώδεις καλλιέργειες μηλοειδών, αλλά και άλλες καλλιέργειες της περιοχής, από τρωκτικά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Πρόεδρος της Γ.Ε.Ο.Κ. ΑΕ Δημοσθένης Μωυσίδης, ο  Γεωπόνος Αναστάσιος Βασιλείου από το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία και το Περιβάλλον Καστοριάς (ΚΠΕ Καστοριάς), ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καστοριάς Παναγιώτης Πετρίδης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Καστοριάς Χριστίνα Δώμου.

Το πρόβλημα δείχνει να μεγαλώνει φέτος καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά το χειμώνα συγκριτικά με άλλες χρονιές, αλλά  και τα χαμηλότερα επίπεδα αποθεμάτων νερού, είχε σαν  αποτέλεσμα τα τρωκτικά να στρέφονται στις καλλιέργειες για την εξασφάλιση τροφής, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες ζημιές στις μηλιές, τα σιτηρά και τα τριφύλλια.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων περιοχών της Ελλάδος με αντίστοιχα προβλήματα αναζητά λύσεις χρησιμοποίησης φυσικών θηρευτών και εξετάζει τη δυνατότητα ένταξης της περιοχής στο πρόγραμμα με την αντίστοιχη χρηματοδότηση, για την κατασκευή ενός βιολογικού τείχους προστασίας με την εγκατάσταση της κουκουβάγιας Τυτώ.

Η κουκουβάγια Τυτώ, είναι νυκτόβιο αρπακτικό παγκόσμιας εξάπλωσης, το οποίο τρέφεται κυρίως με μικρά σπονδυλωτά, ιδιαίτερα τρωκτικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι κάθε άτομο μπορεί να φάει ένα (1) ή περισσότερα τρωκτικά ανά νύκτα, ενώ όταν φωλιάζει, οι γονείς μαζί με τους νεοσσούς μπορεί να καταναλώσουν πάνω από 2.000 τρωκτικά ετησίως.

σύσκεψη για τρωκτικά

σύσκεψη για τρωκτικά

σύσκεψη για τρωκτικά

 

σύσκεψη για τρωκτικά

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ